9 φωτογραφίες »

Ο νέος πρωταθλητής στο χώρο αποσκευών της κατηγορίας των B-SUV.

Μετρήσεις Πορτ-μπαγκάζ: Νέος πρωταθλητής στα μικρά SUV!

64.904 Επισκέψεις στο άρθρο (2/4/2020)

Έχουμε νέο πρωταθλητή; Το Test Center του AutoΤρίτη μετράει την πραγματική χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ από το νέο Ford Puma. Τι έδειξαν οι μετρήσεις μας και πως διαμορφώνεται πλέον η τελική κατάταξη.


Στην αναζήτηση του μεγαλ ύτερου χώρου αποσκευών στην κατηγορία των μικρών crossover, το AutoΤρίτη Test Center έχει τις απαντήσεις. Με την προσθήκη στις μετρήσεις μας του νέου Ford Puma, συνεχίζουμε το update στη λίστα με τις μετρήσεις του «Ταμερλάνου» για τα Β-SUV, μια λίστα που θα συνεχίσει να ενημερώνεται. Ας δούμε όμως τι «αλλαγές» έφερε η νέα άφιξη και αν το Puma ξεπέρασε το Opel Crossland X που είναι το κορυφαίο της κλάσης. 

Ford Puma: Mέτρηση χωρητικότητας AutoΤρίτη 488 λίτρα
Το νέο Ford Puma λοιπόν, είναι ο νέος πρωταθλητής της κλάσης. Οι μετρήσεις μας έδειξαν συνολικά 488 λίτρα διαθέσιμου χώρου αποσκευών, 412 του κυρίως χώρου και ακόμα 76 λίτρα από τον έξτρα χώρο Megabox. Νούμερο που ξεπερνάει κατά πολύ το μέχρι πρότινος κορυφαίο Opel Crossland X, το οποίο μετρήθηκε στα 413 λτ..

Από εκεί και πέρα η μορφολογικά του χώρου αποσκευών διαμορφώνει ένα αρκετά εκμεταλλεύσιμο πορτ-μπαγκάζ, με μια μικρή εσοχή μόνο στο σημείο του φωτιστικού σποτ και απέναντί του. Παράλληλα το Puma διαθέτει το μεγαλύτερο πλάτος ανοίγματος πόρτας, κάτι που εξυπηρετεί την μεταφορά ογκώδη αντικειμένων, ενώ το μοναδικό του ψεγάδι, από εργονομικής άποψης, είναι το ύψος της ανοικτής πίσω πόρτας που ξεπερνάει τα 2 μέτρα.

Μεγάλη πρακτικότητα 
Ο χώρος αποσκευών του νέου Ford Puma, είναι από τα συγκριτικά πλεονεκτήματά του. Πέρα των παραπάνω, διαθέτει πληθώρα πρακτικών λύσεων, όπως η εταζέρα που δεν στηρίζεται στα πίσω καθίσματα αλλά σηκώνεται μαζί με την πόρτα του χώρου αποσκευών, αφήνοντας χώρο για μεγαλύτερα αντικείμενα. Παράλληλα το διπλό πάτωμα μπορεί να λάβει 3 διαφορετικές θέσεις, ενώ τέλος το νέο Puma είναι το πρώτο μοντέλο στην κατηγορία που διαθέτει πίσω πόρτα με hands-free λειτουργία ανοίγματος.

Ο έξτρα χώρος του Megabox
Μία καινοτομία που θα συναντήσουμε στο νέο Puma, είναι ο έξτρα αποθηκευτικός χώρο 80 λίτρων, 76 σύμφωνα με τον ταμερλάνο, (MegaBox). Όχι μόνο προσφέρει πρόσθετο χώρο, αλλά διαθέτει αδιάβροχη επένδυση και στόμιο αποστράγγισης. 

+ Χωρητικότητα, πλάτος ανοίγματος πόρτας, σχήμα, δυνατότητα πλυσίματος, έξτρα χώρος, τρεις διαμορφώσεις
- Ύψος ανοικτής πόρτας, εσωτερικό σκαλοπάτι

Mercedes
test center