Τι χωράει το πορτ-μπαγκάζ των μικρομεσαίων;

121.911 Επισκέψεις στο άρθρο (22/3/2019)
Τι χωράει το πορτ-μπαγκάζ των μικρομεσαίων;
2 Φωτογραφίες »

Τι χωράει το πορτ-μπαγκάζ των μικρομεσαίων; Μετράμε τον πραγματικό χώρο αποσκευών σε 8 μικρομεσαία της αγοράς με τη μέθοδο «Ταμερλάνος». Τι είναι αυτή η μέθοδος και πόσα λίτρα χωράνε τελικά;

Εμείς εδώ στο AutoΤρίτη και ειδικά το τμήμα μετρήσεων (AutoTρίτη Test Center), έχουμε μια… εμμονή με τους αριθμούς και διψάμε για μετρήσεις σε πραγματικές συνθήκες. Για αυτό, μαζί με τις μετρήσεις επιδόσεων, κατανάλωσης, χώρων επιβατών και αποφυγής κινδύνου, έρχεται να προστεθεί άλλη μια πολύ σημαντική μέτρηση, αυτή του χώρου αποσκευών. Δεν είναι άλλωστε για πάρα πολλούς ένας παράγοντας που καθορίζει την επιλογή ενός αυτοκινήτου;
Με αφορμή μάλιστα  την έλευση του νέου Focus και μέσα στο πλαίσιο του συγκριτικού του με 7 από τα πιο σημαντικά μικρομεσαία, μετρήσαμε το χώρο αποσκευών τους και με αυτούς αποκλειστικά  θα ασχοληθούμε σε αυτό το θέμα. Υιοθετώντας τη μέθοδο  «Ταμερλάνος» λοιπόν, μετράμε την ποσότητα ειδικού υλικού που χωράει ο χώρος αποσκευών του καθενός εκ των 8 αυτοκινήτων, μέχρι το ύψος της εταζέρας. 

Παράλληλα με τη μέθοδο «Ταμερλάνος» όμως σημαντικές είναι οι μετρήσεις σχετικά με τις διαστάσεις που αφορούν έναν χώρο αποσκευών. Πιο αναλυτικά μετράμε το ύψος στο κατώφλι φόρτωσης από το έδαφος (που μας δείχνει πόσο πρέπει να σηκώσουμε τις αποσκευές για να τις βάλουμε στο αυτοκίνητο), το εσωτερικό πλάτος του χώρου αποσκευών (από το κατώφλι εσωτερικά μέχρι τα καθίσματα, το εσωτερικό πλάτος του χώρου (μετριέται στο μικρότερο σημείο σε ακανόνιστου σχήματος χώρο), το ύψος εσωτερικά του κατωφλιού (μας δείχνει πόσο βάθος έχει ο χώρος αποσκευών σε σχέση με το άνοιγμά του), και το ύψος ανοικτής πόρτας που ανάλογα μας δείχνει αν μπορεί να σταθεί ένας άνθρωπος μέσου ύψους, ευθυτενής για να φορτώσει τις αποσκευές αλλά και πόσο εύκολα θα κλείσει την πόρτα ένας χαμηλότερου ύψους άνθρωπος.

Τέλος, το σχήμα του κάθε χώρου αξιολογείται επίσης στο θέμα που κρατάτε στα χέρια σας, μαζί και οι «ευκολίες» που προσφέρει όπως ο φωτισμός, η ρυθμιζόμενη θέση δαπέδου, αν διατίθεται, καθώς και η ύπαρξη ή όχι ρεζέρβας ανάγκης που σαφώς επηρεάζει σημαντικά το χώρο για τις αποσκευές.

Μέσα από όλα αυτά δείτε μαζί μας τι πραγματικά χωράνε τα οικογενειακά μας αυτοκίνητα... 
Συνέχεια του άρθρου >>>
Σελίδα 2Ford Focus: Μέτρηση AutoΤρίτη 358,4 λίτρα
Σελίδα 3Ηonda Civic: Μέτρηση AutoΤρίτη 448 λίτρα
Σελίδα 4Hyundai i30: Μέτρηση AutoΤρίτη 368,2 λίτρα
Σελίδα 5Opel Astra: Μέτρηση AutoΤρίτη 336 λίτρα
Σελίδα 6Peugeot 308: Μέτρηση AutoΤρίτη 402,4 λίτρα
Σελίδα 7Renault Megane: Μέτρηση AutoΤρίτη 374,4 λίτρα
Σελίδα 8SEAT Leon: Μέτρηση AutoΤρίτη 380 λίτρα
Σελίδα 9VW Golf: Μέτρηση AutoΤρίτη 355,2 λίτρα
Σελίδα 10Ο « Ταμερλάνος» μίλησε
Toyota
test center