Η τελευταία λοιπόν μελέτη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (World Health Organization – WHO), αναφέρει ότι 1,35 εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο στην άσφαλτο

Μία Κοπεγχάγη πεθαίνει κάθε χρόνο

2.292 Επισκέψεις στο άρθρο (11/12/2018)

Μία μελέτη η οποία αναφέρει τον παγκόσμιο αριθμό θανάτων από τροχαία έρχεται για να ταράξει τα νερά.

Η οδική ασφάλεια είναι ένα από τα θέματα που θίγουμε συχνά όπως θα έχετε αντιληφθεί και για αυτό ακριβώς το λόγο δεν θα μπορούσαμε να προσπεράσουμε μία νέα παγκόσμια μελέτη για τους θανάτους που λαμβάνουν χώρα στους δρόμους παγκοσμίως.

Η τελευταία λοιπόν μελέτη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (World Health Organization – WHO), αναφέρει ότι 1,35 εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο στην άσφαλτο. Μάλιστα για να γίνει πιο σαφής ο αριθμός, σκεφτείτε ότι 1,35 εκατομμύρια είναι περίπου ο πληθυσμός της Κοπεγχάγης, της πρωτεύουσας της Δανίας!


Δείτε περισσότερα νέα στο Auto Τρίτη


Μέσα από μία έκθεση 424 σελίδων ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αποκαλύπτει μεταξύ άλλων πως η κύρια αιτία θανάτου στη Γη, των παιδιών και νέων ηλικίας μεταξύ 5 και 29 ετών είναι τα τροχαία ατυχήματα, ενώ το μοναδικό θετικό στοιχείο είναι πως τα ποσοστά θανάτου σε σχέση με το μέγεθος του παγκόσμιου πληθυσμού σταθεροποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια.

Από κει και πέρα ο κίνδυνος θανάτου από τροχαίο είναι περίπου ο τριπλάσιος σε χώρες με χαμηλό εισόδημα σε σύγκριση με τις πλουσιότερες. Το υψηλότερο ποσοστό το συναντάμε στην Αφρική όπου το ποσοστό φτάνει τους 26,6 θανάτους ανά 100.000 κατοίκους, ενώ το χαμηλότερο βρίσκεται στην Ευρώπη με 9,3 θανάτους ανά 100.000 ανθρώπους. Σε σύγκριση με την προηγούμενη μελέτη από το 2015, η Αμερική, η Ευρώπη και η περιοχή του Δυτικού Ειρηνικού έχουν αναφέρει μείωση των ποσοστών θνησιμότητας.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως η μελέτη αναφέρει πως οι πεζοί και οι ποδηλάτες αντιπροσωπεύουν περίπου το 26% των θανάτων από τροχαία ατυχήματα, ενώ μοτοσικλετιστές και οι επιβάτες αντιπροσωπεύουν περίπου το 28%.

Μεγάλη προσοχή στους δρόμους!!! 

ELASTIKA 2024
OPEL