Τον τελευταίο χρόνο έχουν έρθει πολλά νέα compact crossover και SUV μοντέλα.

Μικρά Crossover εναντίον χάτσμπακ

45.437 Επισκέψεις στο άρθρο

Τα μικρά crossover και SUV πραγματοποιούν «απόβαση» στην αγορά με σκοπό φυσικά να κερδίσουν το καταναλωτικό κοινό. Δείτε που κερδίζουν και που χάνουν συγκριτικά με τα μικρά και μικρομεσαία μοντέλα της φίρμας τους.

Τον τελευταίο χρόνο έχουν έρθει πολλά νέα compact crossover και SUV μοντέλα, καθώς οι εταιρείες έχουν διαπιστώσει πως η συγκεκριμένη κατηγορία έχει τη μεγαλύτερη δυναμική αυτή τη στιγμή στις προτιμήσεις των καταναλωτών. Μόλις τους τελευταίους μήνες τα Citroen C3 Aircross, Hyundai Kona, Kia Stonic, Opel Crossland, SEAT Arona και VW T-Roc έχουν κάνει ντεμπούτο με υψηλές φιλοδοξίες και μένει να δούμε αν θα τις επαληθεύσουν ή όχι. Τι παραπάνω προσφέρουν όμως τα crossover/SUV συγκριτικά με τα κλασσικά 5θυρα μοντέλα; Σίγουρα η υπερυψωμένη θέση οδήγησης ενισχύει το αίσθημα της ασφάλειας, ενώ παράλληλα η αυξημένη απόσταση από το έδαφος, «βολεύει» περισσότερο για να «καβαλήσετε» ένα πεζοδρόμιο ή ακόμα και να κινηθείτε σε ένα χωματόδρομο. 

Επιπλέον, κατά κανόνα τα crossover/SUV ενισχύουν το αίσθημα της ευρυχωρίας και της πρακτικότητας, προσφέροντας περισσότερο αέρα για τα κεφάλια των επιβατών και μεγαλύτερους χώρους αποσκευών.

Από την άλλη βέβαια δεν μπορούν να συναγωνιστούν την ευελιξία ενός μικρού μοντέλου, αλλά ούτε και την οδηγική αίσθηση ενός μικρομεσαίου. Επιπροσθέτως, τα μικρά crossover/SUV συνήθως δεν θα φιλοξενήσουν με την ίδια άνεση 5 επιβάτες, καθώς ναι μεν κερδίζουν στον αέρα για το κεφάλι, υστερούν όμως στους υπόλοιπους επιμέρους τομείς.

Τέλος δε θα πρέπει να ξεχνάμε πως τα compact crossover/SUV, τιμολογιακά τοποθετούνται πιο ψηλά από τα αντίστοιχα μικρά μοντέλα και στα ίδια επίπεδα με τα μικρομεσαία.

Στο θέμα μας λοιπόν συγκρίνουμε τα παραπάνω έξι νέα μοντέλα με τα μικρά και μικρομεσαία μοντέλα που υπάρχουν στην γκάμα της φίρμας τους. Φυσικά για να είναι δίκαιη η σύγκριση παίρνουμε εκδόσεις με ίδιους κινητήρες και ίδιο πακέτο εξοπλισμού, όπου αυτό είναι δυνατόν.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

PEIRAIOS LEASING
test center