Tα Peugeot 208, Toyota Yaris και VW Polo, με diesel κινητήρες, βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της κατηγορίας.
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Tα Peugeot 208, Toyota Yaris και VW Polo, με diesel κινητήρες, βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της κατηγορίας.

Μικρά diesel: συγκρίνουμε 3 best sellers

110.107 Επισκέψεις στο άρθρο (4/4/2013)

Οι πετρελαιοκίνητες εκδόσεις των Peugeot 208, Toyota Yaris και VW Polo, είναι τρία μοντέλα που συγκεντρώνουν μεγάλο μέρος της προτίμησης των αγοραστών της κατηγορίας.

Peugeot 208 1,4 HDI

Ευκολοδήγητο στην πόλη, αλλά και σταθερό και άνετο στην εθνική εμφανίζεται το Toyota Yaris.

Ευκολοδήγητο στην πόλη, αλλά και σταθερό και άνετο στην εθνική εμφανίζεται το Toyota Yaris.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

+ Σχεδίαση, οδική συμπεριφορά, θέση οδήγησης, κατανάλωση-αυτονομία
- Διαδρομές επιλογέα, χειρισμός οθόνης αφής

Toyota Yaris 1,4 D-4D
+ Κινητήρας-επιδόσεις, χώροι-πρακτικότητα, εργονομία, ευελιξία, 6ετής εγγύηση
- Τιμή, μη μηδενικά τέλη κυκλοφορίας, σχεδίαση εσωτερικού

VW Polo 1,2 TDI
+ Ποιότητα, άνεση, οδική συμπεριφορά, κατανάλωση
- Κινητήρας-επιδόσεις, σχεδίαση εσωτερικού και σκληρά πλαστικά

Το diesel, από τη στιγμή που «απελευθερώθηκε» στην Ελληνική αγορά, κατέκτησε αμέσως την προτίμηση του αγοραστικού κοινού της χώρας. Έτσι, στη μικρή και πιο δημοφιλή κατηγορία αυτοκινήτων, γρήγορα-γρήγορα, οι diesel επιλογές του είδους κέρδισαν την προτίμηση του κοινού, με αποτέλεσμα να αναδειχθούν σε πρωταθλητές των πωλήσεων της αγοράς. Χαρακτηριστικά παραδείγματα εδώ, τα Peugeot 208, Toyota Yaris και VW Polo με diesel κινητήρες που εμφάνισαν μια πολύ καλή εμπορική πορεία το 2012, ενώ και το 2013 βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της κατηγορίας. Οι κινητήρες τους (1,4 λίτρα σε 208 και Yaris-1,2 λίτρα στο Polo) διατηρούν το πλεονέκτημα της πολύ καλής κατανάλωσης, ενώ είναι αρκετά αποδοτικοί, χωρίς παράλληλα να αυξάνουν την τιμή κτήσεώς τους.

Ξεχωρίζουν σε σχεδίαση τα 208 και Yaris
Ακολουθώντας τη νεότερη σχεδιαστική φιλοσοφία της Peugeot, το 208 είναι ένα από τα πιο μοντέρνα μικρά της αγοράς. Ειδικότερα, η υιοθέτηση περισσότερων γλυπτών επιφανειών σε όλο το αμάξωμα, μαζί με τη νέα χρωμιωμένη μάσκα και τα πολύ μοντέρνα εμπρόσθια και οπίσθια φωτιστικά, ενισχύουν την παρουσία του αυτοκινήτου στο δρόμο και του προσδίδουν μια εμφάνιση που δεν περνά απαρατήρητη. 

Αντίστοιχα μοντέρνα είναι και η παρουσία του Yaris, το οποίο διατηρεί ένα διακριτικά δυναμικό στιλ, με αρκετές γωνίες και ακμές, αλλά και με την υιοθέτηση της νεότερης μάσκας των μοντέλων της Toyota. Το VW Polo από την άλλη πλευρά, κατά τα συνήθη πρότυπα της VW είναι το λιγότερο τολμηρό σχεδιαστικά από τα τρία αυτοκίνητα. Παρ όλα αυτά δεν λείπουν και από αυτό ορισμένα στοιχεία δυναμισμού, όπως η μεγάλη εισαγωγή του προφυλακτήρα και τα «επιθετικά» εμπρόσθια φωτιστικά.

Εσωτερικό – Χώροι: Πιο νεανικό το 208, πιο ποιοτικό το Polo, πιο ευρύχωρο το Yaris
Έναντι των εσωτερικών χώρων του Yaris και του Polo, το 208 προσφέρει μια σαφώς πιο μοντέρνα και νεανική εικόνα. Το ταμπλό λοιπόν του Γαλλικού αυτοκινήτου, διαθέτει μια καμπυλόγραμμη σχεδίαση πάνω στην οποία εφάπτεται η μεγάλη οθόνη αφής 7 ιντσών της κεντρικής κονσόλας που δίνει πρόσβαση στο Σύστημα infotainment. 

Επιπλέον αυτού, ο πίνακας οργάνων έρχεται σε θέση πάνω από το ταμπλό, κάτι που σε συνδυασμό με τη νέα θέση οδήγησης και το μικρών διαστάσεων τιμόνι, τον βοηθά να βρίσκεται στο άμεσο οπτικό πεδίο του οδηγού. Ποιοτικά, το εσωτερικό του 208 ντύνεται με σκληρά πλαστικά, που έχουν καλό φινίρισμα και συναρμογή. Στο Yaris, ο θάλαμος των επιβατών διακρίνεται για την πολύ καλή εργονομία και τη στιβαρή συναρμογή των επιμέρους τμημάτων του, ωστόσο από πλευράς διακόσμου είναι κάπως μουντός. 

Σημείο αναφοράς ωστόσο, αποτελεί το σύστημα πολυμέσων Touch & Go με οθόνη αφής 6,1 ιντσών. Στο Polo από την άλλη, κυρίαρχο στοιχείο στο σχετικά συντηρητικής σχεδίασης εσωτερικό του αποτελεί η προσεγμένη ποιότητα, η οποία έγκειται κυρίως στη στιβαρή συναρμολόγηση των επιμέρους επιφανειών. Στο κομμάτι των υλικών, εάν ο αγοραστής επιλέξει την αρχική έκδοση, παίρνει το ταμπλό με το σκληρό πλαστικό, το οποίο δεν φθάνει στα ίδια επίπεδα με το αφρώδες υλικό που «ντύνει» το ταμπλό των άλλων εξοπλιστικών εκδόσεων του μοντέλου.

Yaris το πιο ευρύχωρο
Στον τομέα των χώρων, το Toyota Yaris δεν είναι μόνο το πλέον ευρύχωρο εκ των τριών μοντέλων, αλλά και ένα από τα πιο άνετα μικρά μοντέλα της αγοράς. Έτσι, στο Ιαπωνικό αυτοκίνητο μπορούν να μεταφερθούν με άνεση 4 επιβάτες, ενώ χωρίς πολλές παραχωρήσεις θα χωρέσει και ένας τρίτος στο πίσω κάθισμα. Σε ανάλογα επίπεδα βρίσκεται και το πορτ-μπαγκάζ, το οποίο διαθέτει χωρητικότητα 286 λτ., ίδια με αυτή του πορτ-μπαγκάζ του 208 και ελαφρώς περισσότερη από αυτή του Polo. Το 208 πάντως, είναι και αυτό που εμφανίζει καλύτερους χώρους από το Polo που απλά ικανοποιεί σε αυτό τον τομέα.

200 διαθέσιμα στοιχεία για PEUGEOT  208
(τεχνικά χαρακτηριστικά - εξοπλισμός - μετρήσεις - εγγυήσεις...)

200 διαθέσιμα στοιχεία για TOYOTA  YARIS
(τεχνικά χαρακτηριστικά - εξοπλισμός - μετρήσεις - εγγυήσεις...)

200 διαθέσιμα στοιχεία για VOLKSWAGEN  POLO
(τεχνικά χαρακτηριστικά - εξοπλισμός - μετρήσεις - εγγυήσεις...)

Mercedes
test center