Τι αγοράζω με 150 ευρώ το μήνα;

Τι αγοράζω με 150 ευρώ το μήνα;

219.669 Επισκέψεις στο άρθρο

Καινούριο αυτοκίνητο με 150 ευρώ/μήνα; Και όμως γίνεται. Διαβάστε ποια είναι τα δημοφιλέστερα μικρά και μικρομεσαία μοντέλα της αγοράς, που αυτή τη στιγμή μπορείτε να αγοράσετε με μηνιαία δόση 150 ευρώ. Τι άλλο θα πρέπει να προσέξετε, αλλά και πόσο θα πληρώνατε αν το αγοράζατε τοις μετρητοίς.

Το αυτοκίνητο είναι αγαθό πρώτης ανάγκης και άκρως απαραίτητο για να εξυπηρετούμε τις καθημερινές μας υποχρεώσεις. Συνεπώς ένα μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητάς μας το περνάμε μέσα σε αυτό, άρα όλοι θα θέλαμε ένα αυτοκίνητο που θα απολαμβάνουμε στις μετακινήσεις μας. Από την άλλη βέβαια, δεν είναι και εύκολο να δαπανήσουμε ένα ποσό κοντά στις 10 με 15 χιλιάδες ευρώ «ντούκου», ειδικά μάλιστα σε μια εποχή που ο οικογενειακός προϋπολογισμός μας είναι πιο μαζεμένος. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Γι αυτό λοιπόν μία πολύ καλή λύση είναι η αγορά αυτοκινήτου μέσω δόσεων, οι οποίες είναι ευκολότερο να ενσωματωθούν στα μηνιαία μας έξοδα. Στο θέμα μας βρήκαμε ποια είναι αυτή τη στιγμή τα δημοφιλέστερα μοντέλα από τις κατηγορίες των μικρών (σε αυτά συμπεριλάβαμε και το Fiat Panda, αν και είναι μίνι) και των μικρομεσαίων μοντέλων που μπορείτε να αποκτήσετε με μηνιαία δόση 150 ευρώ.

Φυσικά μπορείτε να βρείτε χρηματοδοτικά προγράμματα με χαμηλότερη, καθώς και υψηλότερη δόση, ωστόσο από την καθημερινή μας επικοινωνία με τους αναγνώστες, το συγκεκριμένο ποσό είναι αυτό που μπορεί να διαθέσει η συντριπτική πλειοψηφία, ενώ οι κατηγορίες που επιλέξαμε είναι αυτή τη στιγμή, αυτές με το μεγαλύτερο αγοραστικό ενδιαφέρον. Στο κοντινό μέλλον θα ακολουθήσουν προτάσεις και για άλλες κατηγορίες, όπως αυτές των Crossover.

Τα υπέρ και τα κατά των δόσεων
Προβαίνοντας σε μια αγορά μέσω δόσεων, πέρα από το προφανές πως δεν θα χρειαστεί να ξοδεψετε μονομιάς ένα μεγάλο ποσό, έχετε τη δυνατότητα μέσα στο μηνιαίο πακέτο να ενσωματώσετε και άλλες υπηρεσίες, όπως την ασφάλεια του αυτοκινήτου σας την οδική βοήθεια και εργασίες συντήρησης για παράδειγμα. Επιπλέον μπορείτε ανάλογα με το ύψος της προκαταβολής που θα δώσετε, να ορίσετε τη διάρκεια του χρόνου αποπληρωμής του υπόλοιπου ποσού, ανάλογα με το πώς σας βολεύει.

Τι να προσέξετε       
«Ουδέν κακό αμιγές καλού» λέει η φράση, κάτι που βρίσκει εφαρμογή και στη δική μας περίπτωση. Γιατί ναι μεν η μηνιαία δόση εξασφαλίζει ένα ανεκτό ποσό για την τσέπη μας, ωστόσο συνολικά ανεβάζει την τιμή αγοράς κατά ένα σεβαστό ποσό συγκριτικά με αγορά και πληρωμή τοις μετρητοίς. 

Επιπροσθέτως είναι σημαντικό να γνωρίζετε ποιο είναι το ύψος του επιτοκίου σε κάθε περίπτωση, ενώ παράλληλα κατά την δανειοδότηση ζητήστε να σας πουν ποιο είναι το συνολικό ποσό που θα έχετε δώσει μέχρι την αποπληρωμή του δανείου. Τέλος έχετε κατά νου, πως στο αρχικό ποσό της προκαταβολής σε πολλές περιπτώσεις δεν συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα δανειοδότησης, ταξινόμησης και τελών κυκλοφορίας, καθώς και προετοιμασίας, τα οποία συνολικά μπορεί να είναι αρκετές εκατοντάδες ευρώ.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
test center