Με δίλιτρο μοτέρ έρχονται οι Mercedes GLA, το Mini Countryman, το Audi Q2, η ΒΜW X1 (και προσεχώς η Χ2).

Μικρό SUV με 2λιτρο μοτέρ γίνεται;

5.818 Επισκέψεις στο άρθρο (12/1/2018)

Ακούγεται η λάθος συνταγή για την Ελληνική αγορά. Ένα μικρό SUV με ένα δίλιτρο μοτέρ. Γιατί υπάρχουν και γιατί να τα θέλει κανείς;

Ποιος σταματάει να διαβάζει μόλις δει τη λέξη δίλιτρο; Όχι άδικα, αφού θα μπορούσε κανείς να διαβάζει και για ένα V8 5.0 λίτρων και να ακούγεται το ίδιο εξωτικό. Εκεί μας κατάντησαν.

Και έτσι τα δύο λίτρα έχουν γίνει κυβισμός που ανήκει σε πολύ ειδικά μοντέλα. Σε μεγάλα οικογενειακά, σε μεσαία και μεγάλα SUV, και στις γρήγορες εκδόσεις των μικρών και μικρομεσαίων.

Στις κατηγορίες αυτές έρχεται τώρα να προστεθεί ακόμη μία. Τα μικρά SUV. Και με πρώτη ματιά κανείς θα απορούσε. Γιατί να χρειάζεται ένα μικρό SUV ένα μεγάλο μοτέρ; Αν δούμε τα μοντέλα που φοράνε όμως δίλιτρο μοτέρ, μάλλον θα γίνει πιο εύκολο.

Με δίλιτρο μοτέρ έρχονται οι Mercedes GLA, το Mini Countryman, το Audi Q2, η ΒΜW X1 (και προσεχώς η Χ2). Βλέπετε κάποια τάση; Εμφανώς οι premium κατασκευαστές δεν φοβούνται τα δύο λίτρα. Και εδώ δε μιλάμε για ντίζελ. Μιλάμε για βενζίνη.

Βλέπεις τα αυτοκίνητα αυτά απαντούν σε μία ερώτηση που θέλει μία σχετική οικονομική άνεση για να απαντήσεις. Πως θα πήγαιναν αυτά τα θαυμάσια αυτοκίνητα αν είχαν πολύ «γκάζι»; Με κοντά 200 άλογα, η ερώτηση αυτή μπορεί να απαντηθεί, όμως για κάτι τέτοιο, χρειάζεται και το ανάλογο μοτέρ.

Τα μοντέλα αυτά συγγενεύουν με άλλα της μικρομεσαίας κατηγορίας που έχουν και το χώρο κάτω από το καπώ, και τη μηχανολογία (εξέλιξη) να φιλοξενήσουν ένα δίλιτρο μοτέρ. Έχουν επίσης και το μοτέρ, αφού «φοριέται» από κάποιο «ξαδελφάκι» ήδη.

Στην ομάδα αυτών των αυτοκινήτων προστίθεται τώρα και το νέο VW T-Roc, το μικρότερο SUV της VW. Από τη μία γιατί το «ξαδελφάκι» του το Audi Q2 ήδη έχει πανομοιότυπη διαμόρφωση σασί-κινητήρα-κιβώτιο, οπότε το «δανείζεται» ως έχει, από την άλλη γιατί και η VW θέλει να δείξει πως ανήκει σε αυτή την ομάδα κατασκευαστών που έχει πελάτες που τους «τρώει» η τσέπη τους να μάθουν την απάντηση στην αρχική ερώτηση.

Εσάς, σας «τρώει» όμως; Θα σκεφτόσασταν ποτέ να αγοράσετε την απάντηση στο «πως πάει ένα μικρό SUV με 200 άλογα»; Είναι το δίλιτρο μικρό SUV αλήθεια πιθανό να αγοραστεί στην Ελλάδα με το τρέχον καθεστώς; Και τελικά, όσο καλά και να «πηγαίνει» αξίζει τόσα λεφτά; Τι λέτε;

Hyundai
4green