Το νέο Honda Jazz.

Mόνο ηλεκτρικά τα Honda από το 2022

2.747 Επισκέψεις στο άρθρο (24/10/2019)

Η ιαπωνική φίρμα ετοιμάζει μεγάλες επενδύσεις στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Διαβάστε τους στόχους της.


Nα πουλάει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη από το 2022 και έπειτα θέλει η Honda σύμφωνα με όσα διαρρέονται από το στρατόπεδό της.

Η ιαπωνική φίρμα έχει ήδη αρχίζει να «κόβει» τις εκδόσεις diesel των μοντέλων της από την ευρωπαϊκή γκάμα θέλοντας ουσιαστικά να τις αντικαταστήσει με ηλεκτρικές και υβριδικές εκδόσεις. Απώτερος στόχος της φίρμας είναι από το 2025 και έπειτα να πουλά μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ο αντιπρόεδρος της Honda στην Ευρώπη, Τοm Gardner δήλωσε: «Aπό το 2022 είμαστε σίγουροι πως θα έχουμε μια πλήρη γκάμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων και θα μπορούμε να προσφέρουμε κάτι πραγματικά ξεχωριστό». Ο Gardner προχώρησε στην αποκάλυψη του σχεδίου αυτού χθες, στο περιθώριο της πρεμιέρας του νέου Jazz στην ευρωπαϊκή αγορά. Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας: «Bλέπουμε πως στην Ευρώπη συμβαίνει μια μεγάλη αλλαγή και σήμερα κάνουμε γνωστή την απάντησή μας σε αυτό. Νιώθουμε επίσης πως η αγορά γύρω μας επεκτείνεται. Η νομοθεσία για το περιβάλλον γίνεται αυστηρότερη.»

Το νέο Jazz θα διατίθεται μόνο με ένα προηγμένο υβριδικό σύστημα κίνησης (το οποίο ονομάζεται e:HEV), για το οποίο η Honda το μόνο που λέει είναι ότι έχει αναπτυχθεί για να προσφέρει ένα εξαιρετικό μείγμα ισχυρών και αβίαστα οδηγικών επιδόσεων και εντυπωσιακής οικονομίας καυσίμου. Πιθανότατα το υβριδικό σύνολο του Jazz να συνδυάζει την τεχνολογία i-MMD και ένα 1.500άρι μοτέρ βενζίνης.  

Οι πωλήσεις του νέου Honda Jazz θα ξεκινήσουν την Ευρώπη στα μέσα του 2020.
 

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
AUTOCHECK
Autocheck