Χαρακτηριστικό είναι το εμπρός μέρος του Space Star.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Χαρακτηριστικό είναι το εμπρός μέρος του Space Star.

Mitsubishi Space Star

89.613 Επισκέψεις στο άρθρο (30/11/2013)

Νέα εποχή για τη Mitsubishi στη μικρή κατηγορία. Το νέο Space Star αντικαθιστά το Colt, μετά από 35 χρόνια. Το Space Star ακολουθεί μια εντελώς νέα φιλοσοφία, στην οποία πρωτεύοντα στοιχεία της υπόστασης του είναι η παροχή όσο το δυνατόν περισσότερης οικονομίας κίνησης και εκπομπών CO2, το μειωμένο βάρος και το Value for Money. Το Space Star είναι το «παγκόσμιο» αυτοκίνητο της Mitsubishi, που σημαίνει ότι θα πωλείται σε όλο τον κόσμο σε χαμηλή τιμή, χωρίς όμως να είναι «φτηνό».

Σε αντίθεση με την τάση της εποχής, που θέλει τα μικρά μοντέλα να παίρνουν μπόι και να φλερτάρουν με τα 4 μέτρα, το μήκος του Space Star είναι μόλις 3.719 χλστ. (-230 χλστ. σε σχέση με το Colt). Επίσης, βασίζεται στην νέα πλάτφορμα «global small» της Mitsubishi κι έχει μεταξόνιο στα 2.450 χλστ.

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα του αυτοκινήτου είναι ο κορυφαίος αεροδυναμικός συντελεστής οπισθέλκουσας (cd:0,27), για τα δεδομένα της κατηγορίας, που σίγουρα επιδρά με τον καλύτερο τρόπο και στη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

O αλουμινένιος, τρικύλινδρος 1.200άρης κινητήρας του Space Start αποδίδει 80 ίππους και 106 Nm ροπής στις 4.000 σ.α.λ. Χάρη και στο σύστημα μεταβλητού χρονισμού ΜΙVEC, ο κινητήρας είναι ζωντανός από χαμηλά και ανεβάζει με ευκολία στροφές. Επίσης, εξαιτίας των ειδικών βάσεων του, μεταφέρει ελάχιστους από τους κραδασμούς, Επιπλέον, η τεχνολογία Clear Tec (Start & Stop, σύστημα ανάκτησης ενέργειας, ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης, ενδείξεις «Eco Drive Assist» και «έξυπνο» εναλλάκτη), το χαμηλό βάρος και η κορυφαία αεροδυναμική, υπόσχονται μέση κατανάλωση 4,3 λτ./100 χλμ. για την έκδοση με το χειροκίνητο κιβώτιο (4,1 λτ./100 χλμ. για το διαθέσιμο κιβώτιο CVT).

Ένα από τα βασικά στοιχεία της εξέλιξης του Space Star ήταν η διατήρηση του βάρους χαμηλά. Με 845 κιλά (120 λιγότερα από το Colt) οι τεχνικοί δεν τα κατάφεραν άσχημα. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, πως το χαμηλό βάρος έχει συνδυαστεί με τονισμένα οδικά χαρακτηριστικά. 

Γιατί μας ξάφνιασε ευχάριστα
Ο λόγος που ξάφνιασε η Mitsubishi είναι ότι πέρασε σε μία νέα εποχή για την μικρή κατηγορία, αφού το νέο Space Star πήρε πλέον τη θέση του Colt και είναι απόλυτα συντονισμένο στο μήκος κύματος, που επιβάλλουν οι καιροί. Εφοδιάζεται με έναν οικονομικό κινητήρα 1,2 λτ. και είναι προσιτό, ενώ μπορεί να είναι το μοναδικό αυτοκίνητο μιας μικρής οικογένειας, χωρίς ιδιαίτερους συμβιβασμούς.

Compact διαστάσεις, τροχοί στις άκρες τους αμαξώματος και αεροδυναμική σχεδίαση χαρακτηρίζουν το νέο Mitsubishi Space Star, που θα «παίξει μπάλα» στην δημοφιλή κατηγορία των μικρών.

Compact διαστάσεις, τροχοί στις άκρες τους αμαξώματος και αεροδυναμική σχεδίαση χαρακτηρίζουν το νέο Mitsubishi Space Star, που θα «παίξει μπάλα» στην δημοφιλή κατηγορία των μικρών.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
test center