Οι ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες που βλέπετε δίνουν μία πρώτη «γεύση» για την εμφάνιση του αυτοκινήτου.
2 Φωτογραφίες »

Οι ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες που βλέπετε δίνουν μία πρώτη «γεύση» για την εμφάνιση του αυτοκινήτου.

Μπάσιμο της Alfa Romeo στα μικρά SUV

19.812 Επισκέψεις στο άρθρο (24/1/2020)

Ένα νέο μικρό SUV το οποίο θα διατίθεται με κινητήρες βενζίνης αλλά και ως αμιγώς ηλεκτρικό προετοιμάζει η Alfa Romeo, με σκοπό να μπει δυναμικά στη Νούμερο 1 κατηγορία αυτοκινήτων (SUV/Crossover) στην προτίμηση του αγοραστικού κοινού στην Ευρώπη.


Το όνομα του επερχόμενου SUV δεν έχει βρεθεί ακόμη.

Το όνομα του επερχόμενου SUV δεν έχει βρεθεί ακόμη.


Ξεκινώντας να πούμε πως το νέο μοντέλο της ιταλικής μάρκας θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο της εταιρείας που θα προσφερθεί με αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, ενώ στόχος του θα είναι να ανταγωνιστεί αντίστοιχα μοντέλα άλλων εταιρειών. Με την εισαγωγή του στη γκάμα της εταιρείας θα γίνει το τρίτο SUV/Crossover, αφού θα έχει προηγηθεί η Tonale που θα προστεθεί δίπλα στην υπάρχουσα Stelvio.
 
Σχετικά με το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης το οποίο θα υιοθετήσει το μικρό SUV, η συγχώνευση μεταξύ της Fiat Chrysler Automobiles (FCA) και του Groupe PSA, θα παίξει καταλυτικό ρόλο, αφού η Alfa Romeo θα έχει πρόσβαση σε όλα τα απαραίτητα συστατικά για να καταστήσει το νέο της προϊόν μηδενικό σε εκπομπές ρύπων.
 
Αν και δεν επιβεβαιώνεται, είναι σχεδόν βέβαιο ότι το μελλοντικό SUV θα βασιστεί στην πλατφόρμα Compact Modular Platform (CMP) που χρησιμοποιείται ως βάση για το Peugeot e-208 και το Opel Corsa-e. Επί του παρόντος, η αρχιτεκτονική μπορεί να φιλοξενήσει μια μπαταρία ιόντων λιθίου 50kWh και ένα ηλεκτρικό κινητήρα που στέλνει ισχύ στον εμπρόσθιο άξονα για μέγιστη ηλεκτρική εμβέλεια περίπου 320 χιλιομέτρων, κάτι που πιθανότατα θα ισχύσει και στη συγκεκριμένη περίπτωση.
 
Εκτός από την ηλεκτρική έκδοση θα υπάρξουν και οι συμβατικές που θα εξοπλίζονται από κινητήρες βενζίνης, με τον τρικύλινδρο 1,2 λίτρων που βρίσκουμε στο νέο Corsa να είναι υποψήφιος για να βρεθεί κάτω από το καπό.
 
Περνώντας στο κομμάτι του σχεδιασμού να πούμε πως εκεί η Alfa Romeo θα «παίξει μπάλα» μόνη της και αναμένεται να προσφέρει ένα ιδιαίτερο σχεδιασμό, όπως γνωρίζει πολύ καλά να κάνει. Οι ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες που βλέπετε δίνουν μία πρώτη «γεύση», με τους λεπτούς προβολείς να έχουν σημαίνοντα ρόλο, ενώ η λογική λέει πως ανάμεσα στα μοντέλα με τους κινητήρες καύσης και τα ηλεκτρικά θα υπάρξουν κάποιες σχεδιαστικές διαφοροποιήσεις.
 
Το όνομα του επερχόμενου SUV δεν έχει βρεθεί ακόμη, ενώ πιθανότατα θα το δούμε για πρώτη φορά μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.  
Toyota
Audi