Το Fisker Ocean.

Μπαταρία και πλατφόρμα από τη VW θέλει η Fisker

1.785 Επισκέψεις στο άρθρο (16/7/2020)

Σε επαφές με τον Όμιλο Volkswagen βρίσκεται η Fisker η οποία θέλει να χρησιμοποιήσει βασικά εξαρτήματα τους γερμανικού κολοσσού προκειμένου να βάλει στην παραγωγή ένα ηλεκτρικό SUV.


Κατά τη διάρκεια παρουσίασης που πραγματοποίησε την περασμένη Δευτέρα σε επενδυτές, η εταιρεία ανέφερε ότι σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα ΜΕΒ του VW Group, προκειμένου να μειώσει το κόστος και κατά το ήμισυ το χρόνο ανάπτυξης του Ocean, του ηλεκτρικού της SUV. Μάλιστα η startup εταιρεία γνωστοποίησε πως θα υιοθετήσει επίσης την τεχνολογία μπαταρίας της VW προκειμένου να τροφοδοτήσει το μοντέλο της.
 
Οι εκπρόσωποι της VW στις ΗΠΑ όπου εδρεύει η Fisker δεν προχώρησαν σε κάποιο σχόλιο, ενώ κατά το παρελθόν ο διευθύνων σύμβουλος της Fisker, Henrik Fisker δήλωσε σε συνέντευξή του ότι η εταιρεία του βρίσκεται σε συνομιλίες με αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες για συμβάσεις προμήθειας ανταλλακτικών και εξαρτημάτων, αλλά δεν ανέφερε το όνομα της VW.
 
Θυμίζουμε πως οι πρώτες πληροφορίες που είχε δώσει στη δημοσιότητα η Fisker για το Ocean έκαναν λόγο πως το μοντέλο εξοπλίζεται με μια μπαταρία 80 kWh που του προσφέρει αυτονομία 480 χιλιομέτρων και του δίνει την δυνατότητα να πετυχαίνει τα 100 χλμ./ώρα από στάση σε μόλις 2,9 δευτερόλεπτα. Στο εσωτερικό μια μεγάλη οθόνη θαβρίσκεται στο κέντρο της καμπίνας ενώ μια δεύτερη μικρότερη θα δεσπόζει πίσω από το τιμόνι για να λειτουργεί σαν ψηφιακός πίνακας οργάνων.
 
Το εμπορικό λανσάρισμα του Ocean αναμένεται να γίνει στα τέλη του 2021 αλλά οι πρώτες παραδόσεις δεν θα ξεκινήσουν νωρίτερα από το 2022. Η αρχική του τιμή για τις ΗΠΑ θα είναι 37.499 δολάρια δηλαδή περίπου στις 33.500 ευρώ.  

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto