Η νέα Mito με εμφανείς επιρροές από το Peugeot 208 και το Opel Corsa.
(Η φωτογραφία είναι προϊόν επεξεργασίας του Auto motor und Sport).
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η νέα Mito με εμφανείς επιρροές από το Peugeot 208 και το Opel Corsa. (Η φωτογραφία είναι προϊόν επεξεργασίας του Auto motor und Sport).

Νέα Αlfa Romeo MiTo: Το όνειρο και ο εφιάλτης των Alfisti

75.293 Επισκέψεις στο άρθρο (14/8/2022)

H Alfa Romeo φημολογείται πως έχει πάρει το πράσινο φως για να αναπτύξει και να παρουσιάσει το 2023 μια νέα MiTo, χρησιμοποιώντας το δάπεδο των Peugeot 208 και Opel Corsa.

Όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά η Alfa Romeo MiTo έφερε στην αγορά των μικρών αυτοκινήτων ιταλικό πνεύμα, μπρίο και ελκυστικότατη σχεδίαση, με premium ψήγματα. Η MiTo αγαπήθηκε πολύ από τους alfisti, χωρίς ωστόσο να σπάσει τα ταμεία σε πωλήσεις στην Ευρώπη. Παρόλα αυτά η MiTo ήταν η μικρότερη και η φθηνότερη Alfa της γκάμας και αποτέλεσε ένα αυτοκίνητο που άνοιγε το δρόμο προς τη μάρκα στους λάτρεις της. Το τέλος στην παραγωγή της μπήκε στα μέσα του 2018 και για πολλά χρόνια, οι περισσότεροι πίστευαν ότι δεν πρόκειται να δούμε έναν διάδοχο.

H επόμενη Mito θα μπορούσε να βασιστεί πάνω στην πλατφόρμα του νέου Peugeot 208 και Opel Corsa.

H επόμενη Mito θα μπορούσε να βασιστεί πάνω στην πλατφόρμα του νέου Peugeot 208 και Opel Corsa.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Η μεγάλη ευκαιρία της Alfa Romeo

Τα πράγματα άλλαξαν άρδην όταν ανακοινώθηκε πως η Fiat-Chrysler ήρθε σε συμφωνία με τo PSA Group για την δημιουργία ενός νέου ομίλου με όνομα Stellantis, υπό την σκεπή του οποίου θα βρίσκονταν όλες οι γαλλικές φίρμες (Peugeot, Citroen, DS), η γερμανική Opel, αλλά και οι μάρκες της Fiat-Chrysler (Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Jeep). Ο CEO του ομίλου Stellantis, Carlos Tavares, έσπευσε να δηλώσει πως θα γίνουν επενδύσεις σε όλες τις φίρμες που βρίσκονται υπό τον έλεγχό του και πως η κάθε μάρκα θα έχει την δική της ευκαιρία να «λάμψει».

Πρώτα η Tonale, το μικρό SUV και έπειτα... η MiTo!

Η Alfa Romeo, πριν ακόμα, επισημοποιηθεί η συγχώνευση των δύο ομίλων, είχε αρχίσει να εργάζεται πάνω στην ανάπτυξη ενός νέου SUV, της Tonale. Το ντεμπούτο του μοντέλου έγινε πριν από λίγο καιρό (εδώ μπορείτε να διαβάσετε την αναλυτική δοκιμή της). Αυτή όμως θα είναι μόνο η αρχή. Δημοσιεύματα ανέφεραν πως η Alfa Romeo θέλει να διευρύνει την γκάμα της περισσότερο το 2023 με ένα μικρό SUV, που λέγεται πως θα προσφερθεί με κινητήρες εσωτερικής καύσης αλλά και ως ηλεκτρικό, ωστόσο πηγές από την Γερμανία αναφέρουν πως o όμιλος Stellantis σχεδιάζει επίσης να αναβιώσει τη MiTo το 2023.

Θα μοιραστεί μηχανικά μέρη με Peugeot 208 και Opel Corsa

Το πλάνο είναι απλό. Η νέα MiTo θα μπορούσε πολύ εύκολα να χρησιμοποιήσει την CMP (Common Modular Platform) πλατφόρμα των νέων Peugeot 208 και Opel Corsa που έχει μάλιστα την δυνατότητα να συνδυαστεί τόσο με κινητήρες εσωτερικής καύσης όσο και με 100% αμιγώς ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο. Η αναβίωση της MiTo χρησιμοποιώντας τα ίδια μηχανικά μέρη του Peugeot 208 και του Opel Corsa, θα αποτελούσε έναν οικονομικό τρόπο να έρθει ξανά στο προσκήνιο το μικρό της Alfa Romeo, αφού, ας μην γελιόμαστε, το κόστος ανάπτυξης ενός καινούριου αυτοκινήτου για την μικρή κατηγορία κρίνεται μεγάλο και ασύμφορο.

Tι θα πουν οι alfisti;

Η Alfa Romeo πρέπει να γίνει κερδοφόρα αλλιώς το μέλλον της θα είναι ζοφερό. Η συνεργασία με τους Γάλλους θα βοηθήσει, ωστόσο ελλοχεύει ο κίνδυνος να αλλοιωθεί το DNA και η κληρονομιά της μάρκας και να εξοργίσει τους πολλούς πιστούς θαυμαστές της. Η φίρμα καλείται να ακροβατήσει σε τεντωμένο σχοινί τα επόμενα χρόνια. Ελπίζουμε να τα καταφέρει.

Θα «μιλάει» γαλλικά η επόμενη Alfa Romeo MiTo!
- H νέα MiTo έρχεται το 2023
- Πάνω στο δάπεδο των Peugeot 208 και Οpel Corsa
- Με θερμικά μοτέρ αλλά και 100% ηλεκτρική
Θα ήθελες να δεις μια νέα MiTo, έστω και με γαλλικό DNA; Θα αλλοιώσει την κληρονομιά της Αlfa μια τέτοια κίνηση;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
moto