Η A110 SportsX βασίζεται στην βασική A110 Pure.

Οι αλλαγές σε σχέση το μοντέλο παραγωγής είναι αρκετές.

Νέα Alpine A110 SportsX

2.724 Επισκέψεις στο άρθρο (29/1/2020)

H Alpine αύξησε την απόσταση της Α110 από το έδαφος και της έδωσε, μεταξύ άλλων, και νέο bodykit. Ιδού το αποτέλεσμα.

Στην επίσημη παρουσίαση ενός νέου concept βασισμένου πάνω στην Α110 προχώρησε η Alpine στο φεστιβάλ του International Automobile (FAI) που λαμβάνει χώρα στο Παρίσι κάτω από την ονομασία A110 SportsX.

H φίρμα ανακοινώνει πως το concept είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του τμήματος Σχεδίασης με την Tεχνική ομάδα και ότι εμπνεύστηκε από τις εκδόσεις rally της Α110 και συγκεκριμένα αυτής που νίκησε στον αγώνα του Monte Carlo το 1973.

Οι αλλαγές σε σχέση το μοντέλο παραγωγής είναι αρκετές και περιλαμβάνουν την τοποθέτηση ενός πιο επιθετικού bodykit που αποτελείται από διαφορετικούς εμπρός και πίσω προφυλακτήρες και νέες πλαϊνές ποδιές, ράγες για την μεταφορά εξοπλισμού σκι και ειδικές μαύρες ζάντες με Michelin Primacy ελαστικά. Το widebody kit αυξάνει το πλάτος του αυτοκινήτου κατά 80 χιλιοστά ενώ η απόσταση από το έδαφος μεγαλώνει κατά 60 χιλιοστά, δίνοντας στο αυτοκίνητο crossover χαρακτήρα.

Η A110 SportsX βασίζεται στην βασική A110 Pure κάτι που σημαίνει πως φορά τον γνωστό 1.800άρη υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα απόδοσης 252 ίππων και 320 Nm ροπής που δίνει την δυνατότητα στο μοντέλο να κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,5 δευτερόλεπτα με μέγιστη τελική ταχύτατα τα 250 χλμ./ώρα.

Το αυτοκίνητο πιθανότατα δεν θα μπει σε παραγωγή ούτε θα τεθεί προς πώληση σε αυτή την μορφή. Πάρα ταύτα, κάποια στοιχεία του ίσως προσφερθούν προαιρετικά σε μελλοντικές εκδόσεις της Alpine A110.

AUTOFIT PASXA
skoda