• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

H νέα BMW Σειρά 8 θα είναι ένα πολύ κομψό κουπέ.

Tα βλέμματα τραβάει ο πίσω προφυλακτήρας με το διπλό σύστημα εξάτμισης.

Νέα BMW Σειρά 8

3.216 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 25/5/2017

Στην δημοσιότητα ήρθαν οι πρώτες εικόνες από τη Σειρά 8 της BMW, λίγο πριν την παρουσίαση του νέου μοντέλου, που θα πραγματοποιηθεί στο Concorso d`Eleganza Villa d`Este στις 26 Μαΐου.

 
Όπως μπορούμε να δούμε από τις νέες πρώτες εικόνες η νέα BMW Σειρά 8 θα είναι ένα πολύ κομψό κουπέ, το οποίο διαθέτει δυναμικά στοιχεία στον πρόβολο. Η μάσκα με τη διπλή χαρακτηριστική διπλή γρίλια δίνει άγρια εμφάνιση, η οποία πλαισιώνεται από λεπτεπίλεπτα εμπρόσθια φωτιστικά σώματα.

Το σύνολο του εμπρός μέρους μπορούμε να πούμε πως παραπέμπει στη μορφή καρχαρία με τις μυώδεις καμπύλες του καπό να καταλήγουν στο νέο προφυλακτήρα ο οποίος συνοδεύεται από δύο πλαϊνούς και έναν κεντρικό αεραγωγό. Περνώντας στο πλάι τονισμένοι είναι οι ώμοι της νέας 8άρας, ενώ οι σαγηνευτικές καμπύλες σε συνδυασμό με την αιχμή του πλαϊνού αεραγωγού συνθέτουν μια άκρως σπορτιφ εικόνα. Η οπίσθια εικόνα δεν είναι της υψηλότερης ποιότητας, αλλά μπορούμε να δούμε ότι η κατάληξη της οροφής συναντά τη αεροτομή, ενώ τα βλέμματα τραβάει ο πίσω προφυλακτήρας με τις διπλές απολήξεις της εξάτμισης. Το βαυαρικό μοντέλο «πατάει» σε ελαφριές ζάντες αλουμινίου, που δίνουν έμφαση στα μεγάλα δισκόφρενα και στις χρυσές δαγκάνες, που φιλοξενούνται στο εσωτερικό τους.
 

Η νέα Σειρά 8 θα στηριχθεί στην πλατφόρμα CLAR, την οποία χρησιμοποιούν και οι Σειρά 5 & 7. Στόχος των ανθρώπων της BMW είναι το νέο τους μοντέλο να τοποθετηθεί πιο ψηλά από την απερχόμενη Σειρά 6 Coupe, η παραγωγή της οποίας σταμάτησε.

Σε ότι αφορά τα μηχανικά σύνόλα που θα απαρτίζουν τη γκάμα, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως θα είναι δάνειο από τις Σειρές 5 και 7, όπως και η πλατφόρμα την οποία προαναφέραμε, ενώ έντονη φημολογία έχει σχηματιστεί γύρω από τον ενδεχόμενο εξοπλισμό του με τον V12 βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 6,6 λίτρων που αποδίδει 609 ίππων και 799 Nm ροπής.

Τέλος να αναφέρουμε πως φέτος επιβεβαιώθηκε ότι η βαυαρική φίρμα έχει κατοχυρώσει μια σειρά από ονόματα, μεταξύ των οποίων τα 825, 830, 835, 850, 845, 860, M8 και M850.