Νέα McLaren 600LT Spider

2.675 Επισκέψεις στο άρθρο (16/1/2019)

Η McLaren παρουσίασε την ανοικτή εκδοσή της 600 Longtail, το πέμπτο κατά σειρά μοντέλο που μπαίνει στην οικογένεια με αυτή την ονομασία, έχοντας στη φαρέτρα του μειωμένο βάρος, θηριώδη ιπποδύναμη και εκρηκτικές επιδόσεις.

Λίγες ημέρες μετά τη δημοσίευση ενός teaser βίντεο από τη βρετανική φίρμα για την επερχόμενη τότε 600LT Spider, έρχεται η επίσημη πρεμιέρα του μοντέλου. Η 600LT Spider αποτελεί την κάμπριο εκδοχή της 600LT, όντας το πέμπτο κατά σειρά μοντέλο που μπαίνει στην οικογένεια Longtail. 

Το νέο μοντέλο εδρεύει στην κορυφή της γκάμας Sports Series και όπως η coupe «αδελφή» της, έτσι και η Spider βασίζεται πάνω στην 570S αλλά εξοπλίζεται με το ελαφρώς μεγαλύτερο ανθρακονημάτινο σασί MonoCell II. Παρόλο που έχου γίνει οι απαραίτητες αλλαγές, ούτως ώστε η 600LT να γίνει κάμπριο, το βάρος που έχει προστεθεί είναι μόλις 50 κιλά (σ.σ. το συνολικό βάρος είναι 1.297 κιλά), ενώ, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς των ανθρώπων της μάρκας δεν έχει επηρεαστεί στο ελάχιστο η στρεπτική ακαμψία του μοντέλου.

Αναφορικά με την ανοιγόμενη hardtop οροφή, αυτή μπορεί να αναδιπλωθεί σε ταχύτητες έως και 40 χλμ./ώρα, ενώ πίσω από τα καθίσματα των επιβατών βρίσκεται ένας ηλεκτρικά ελεγχόμενος ανεμοθραύστης που βοηθά στη σωστή ροή του αέρα όταν η οροφή είναι ανοικτή. Εναλλακτικά μπορεί να ανοίξει και με κλειστή την οροφή ούτως ώστε να περνά καλύτερα ο ήχος των εξατμίσεων που βγαίνουν από το κάλυμμα της μηχανής στο πίσω μέρος.
Από εκεί και έπειτα, σε ό,τι αφορά την εμφάνιση του μοντέλου, πέραν της οροφής δεν αλλάζει τίποτα ουσιαστικό στο ντιζάιν. Όπως και στην Coupe έτσι και στη Spider κάποια μέρη κατασκευάστηκαν από το τμήμα Special Operations της McLaren, όπως για παράδειγμα τα ανθρακονημάτινα μπροστινά φτερά, ενώ η διαφορετικότητα του μοντέλου ξεχωρίζει από τον ευμεγέθη μπροστινό διαχύτη, τις πλαϊνές ποδιές και τον μακρύτερο διαχύτη στο πίσω μέρος. Φυσικά, το μάτι πέφτει φυσικά αμέσως στην γιγάντια αεροτομή που βοηθά σημαντικά στην παραγωγή κάθετων δυνάμεων με την εταιρεία να ανακοινώνει 100 κιλά στα 250 χλμ./ώρα. 
 
Περνώντας στο κινητήριο σύνολο, η 600LT Spider εξοπλίζεται με έναν αναβαθμισμένο biturbo V8 κινητήρα 3,8 λίτρων ισχύος 600 ίππων και 620 Nm ροπής, που συνεργάζεται με το SSG επτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και χαρίζουν εκρηκτικές επιδόσεις στην κάμπριο McLaren. Μιλώντας για αυτές, το 0-100 χλμ./ώρα έρχεται σε 2,9 δλ., δηλαδή 0,2 δλ. πιο αργή από την Coupe, ενώ η τελική ταχύτητα ορίζεται στα 324 χλμ./ώρα με την οροφή κλειστή και 315 χλμ./ώρα με τον οροφή ανοικτή.

Τέλος, σημειώνουμε πως, η παραγωγή του μοντέλου θα είναι περιορισμένη με την τιμή του μοντέλου για την αγορά της Μ. Βρετανίας να ξεκινά από τις 201.500 λίρες Αγγλίας.

Toyota
test center