Η νέα Mercedes-Benz C-Class διακρίνεται για την κομψή της σχεδίαση, όπου είναι έκδηλη η προσπάθεια να μοιάζει όσο το δυνατόν στην S-Class.
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η νέα Mercedes-Benz C-Class διακρίνεται για την κομψή της σχεδίαση, όπου είναι έκδηλη η προσπάθεια να μοιάζει όσο το δυνατόν στην S-Class.

Δοκιμή: Mercedes C180

100.859 Επισκέψεις στο άρθρο (8/4/2015)

Η Mercedes-Benz C180 με την εντυπωσιακή πληρότητα σε όλους τους τομείς πρωταγωνιστεί στην κατηγορία της αλλά και στις δημοφιλέστερες δοκιμές μας, καθώς βρίσκεται στο Νο7 του Top Ten.

Στα γρήγορα: 
• Κοστίζει 32.070 ¤
• Είναι 1,6 λτ. turbo με 156 ίππους
• Καίει 5,0 λτ./100 χλμ.
• Πληρώνει 104,4 ¤ τέλη
+ Σχεδίαση μέσα-έξω, Ποιότητα, Οδική συμπεριφορά, Ανεση-Ποιότητα κύλισης, Ενεργητική ασφάλεια, Ευρυχωρία
Τιμή - εξοπλισμός, Τραχύτητα κινητήρα ψηλά,  Μακριές σχέσεις
Η μεγάλη σημασία που δίνει η Mercedes-Benz στη μεσαία σειρά μοντέλων της προκύπτει φυσιολογικά από τον μεγάλο όγκο πωλήσεων που εμφανίζει. Αν στη σούμα περιλάβουμε τη σειρά 190, που παρουσιάστηκε το 1982 και τις 3 γενιές C-Class, που ακολούθησαν μέχρι σήμερα, το ενεργητικό περιλαμβάνει περί τα 8,5 εκατ. πωλήσεις. Τα κύρια οφέλη προφανώς και αφορούν τα έσοδα από τις πωλήσεις αυτές, ωστόσο δεν πρέπει να παραβλέπει κανείς το γεγονός πως για μεγάλο διάστημα (μέχρι την εμφάνιση της A-Class) η C-Class ήταν το εισιτήριο στον κόσμο της φίρμας με το «αστέρι».  Σήμερα ήρθε η ώρα της νέας, 4ης γενιάς, C-Class. Και αν οι προηγούμενες διέθεταν ψήγματα από την S-Class, τη ναυαρχίδα της φίρμας, τώρα οι σχεδιαστές φρόντισαν να δημιουργήσουν μια μικρογραφία της κάνοντας προσιτά στο πιο ευρύ κοινό συστήματα άνεσης και ασφάλειας υπερ-υψηλής τεχνολογίας. Αυτό και μόνο αρκεί για να εκτοξεύει τη νέα C-Class στην κορυφή της κατηγορίας της. Ισχύει άραγε αυτό και για τη δοκιμή της C180 της «βασικής», αλλά πιο ενδιαφέρουσας έκδοσης για την Ελλάδα; 
«Αστρο» λαμπρό
Η νέα Mercedes-Benz C-Class διακρίνεται για την κομψή της σχεδίαση, όπου είναι έκδηλη η προσπάθεια να μοιάζει όσο το δυνατόν στην S-Class. Η «γραμμή» Exclusive της δοκιμής δίνει έμφαση στην πολυτέλεια και έτσι φέρει το όρθιο αστέρι στο καπό και τις πυκνές οριζόντιες γρίλιες (είναι ενεργές και κλείνουν για καλύτερη αεροδυναμική όταν οι απαιτήσεις για ψύξη του κινητήρα είναι μειωμένες) στη 3D μάσκα. Διαθέσιμη είναι και μια πιο σπορ εκδοχή με ένα μεγάλο αστέρι ενσωματωμένο στη μάσκα (Avantgarde και AMG Line). Σε κάθε περίπτωση δυναμισμός και κομψότητα δένουν αρμονικά, ενώ τα LED φώτα εμπρός και πίσω εντυπωσιάζουν. Είναι αξιοσημείωτο το πόσα κεφάλια εποχούμενων και μη γύρισαν στη διάρκεια της οδήγησης. Εκτός από κομψή, η Mercedes-Benz C180 είναι και ιδιαίτερα αεροδυναμική. Οι άνθρωποι της Mercedes-Βenz δούλεψαν επισταμένα ώστε να προσδώσουν στο αμάξωμα έναν κορυφαίο για την κατηγορία αεροδυναμικό συντελεστή 0,24, ωφελώντας έτσι μια σειρά από τομείς όπως η κατανάλωση, οι επιδόσεις και ο χαμηλός αεροδυναμικός θόρυβος.
Μεγαλύτερη, αλλά ελαφρύτερη και… φθηνότερη
Η νέα C180, που βασίζεται στο νέο πάτωμα MRA, της Mercedes-Βenz, έχει μεγαλώσει σε όλες τις διαστάσεις. Με μήκος στα 4.686 χλστ. (+95 χλστ.), πλάτος στα 1.810 χλστ. (+40 χλστ.) και μεταξόνιο  στα 2.840 χλστ. (+80 χλστ.), η C180 είναι μεγαλύτερη από ποτέ, χωρίς όμως η αυξητική τάση να συμπεριλαμβάνει και τη ζυγαριά. Αντίθετα, η ευρεία χρήση αλουμινίου σε πλαίσιο και αμάξωμα έχει μειώσει το βάρος μέχρι και 100 κιλά. 
Η τέταρτη γενιά της Mercedes C-Class είναι ήδη διαθέσιμη στην ελληνική αγορά. Η τιμή για την βενζινοκίνητη C180 ξεκινά από τα 32.070 ευρώ με απόσυρση, μία τιμή η οποία είναι χαμηλότερη από το μοντέλο που αντικαθιστά!
200 διαθέσιμα στοιχεία για MERCEDES  C(τεχνικά χαρακτηριστικά - εξοπλισμός - μετρήσεις - εγγυήσεις...)

Μεγαλύτερη από ποτέ σε διαστάσεις,
 αλλά ελαφρύτερη και με σπουδαία αεροδυναμική η νέα Mercedes-Benz C180.

Μεγαλύτερη από ποτέ σε διαστάσεις, αλλά ελαφρύτερη και με σπουδαία αεροδυναμική η νέα Mercedes-Benz C180.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
moto