Νέα Mercedes GLC: Hi-tech, υβριδική με έως 381 ίππους
18 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Νέα Mercedes GLC: Hi-tech, υβριδική με έως 381 ίππους

39.929 Επισκέψεις στο άρθρο (2/6/2022)

Πρεμιέρα έκανε η νέα γενιά της Mercedes GLC με κωδική ονομασία X254, η οποία εφοδιάζεται με πιο δυναμικό στυλ, μεγαλύτερες διαστάσεις και χώρους στην καμπίνα που έχει οθόνες σε στιλ S-Class, καθώς επίσης και mild ή Plug-in υβριδικά κινητήρια σύνολα ισχύος έως και 381 ίππων.

Πιο δυναμική σε εμφάνιση η Mercedes GLC

Η νέα γενιά της GLC, της πρότασης της Mercedes-Benz στα μεσαία premium SUV, έκανε το επίσημο ντεμπούτο της προκειμένου να ενδυναμώσει την παρουσία του «αστεριού» στην συγκεκριμένη κλάση. Μετά το πλασάρισμα των νεότερων GLA και GLB, η GLC, που είχε ανανεωθεί το 2019, αλλάζει σελίδα με τη νέα γενιά του επιβλητικού SUV που στο εσωτερικό της φίρμας έχει αποκτήσει την κωδική ονομασία X254.

Ξεκινώντας από το εξωτερικό μέρος, όπως κάθε μοντέλο νέας γενιάς έτσι και η ολοκαίνουργια GLC, άλλαξε την εμφάνισή της. Το μπροστινό μέρος διαθέτει μεγαλύτερη μάσκα, πιο ευκρινείς προβολείς και εισαγωγές αέρα με νέο σχεδιασμό που ταιριάζουν καλύτερα με τη δημιουργία ενός πιο δυναμικού προφίλ που επιχείρησαν οι σχεδιαστές της μάρκας. Στο πίσω μέρος τα φωτιστικά σώματα είναι πιο λεπτά, ενώ ενδιαφέρουσες σε σχεδίαση είναι και οι δύο απολήξεις της εξάτμισης στο πίσω μέρος.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Μεγαλύτερη και πιο αεροδυναμική

Μιλώντας για τις διαστάσεις της νέας GLC κρατήστε κατά νου πως η νέα γενιά έρχεται με μεγαλύτερες διαστάσεις από την προηγούμενη, όντας βασισμένη σε μια τροποιημένη version της πλατφόρμας MHA (Modular High Architecture), η οποία είναι στενά συνδεδεμένη με την πλατφόρμα MRA2 (Modular Rear Architecture) πάνω στην οποία έχουν κατασκευαστεί η τρέχουσα C-Class και η S-Class. Η νέα GLC είναι 61 χιλιοστά μακρύτερη με το συνολικό μήκος να μετράται στα 4.716 χιλιοστά. Είναι επίσης τέσσερα χιλιοστά χαμηλότερη σε ύψος (1.640 χλστ.), ενώ το μεταξόνιο είναι μακρύτερο κατά 15 χιλιοστά και ορίζεται πλέον στα 2.888 χιλιοστά. Το πλάτος παρέμεινε ίδιο (1.890 χλστ.), ωστόσο τα μετατρόχια μεγάλωσαν κατά περίπου 6 χιλιοστά μπροστά και 23 πίσω. Η αύξηση του μήκους και το ευρύτερο πίσω μετατρόχιο συμβάλλουν στην αύξηση του χώρου αποσκευών κατά 70 λίτρα. Αυτό σημαίνει ότι η νέα GLC μπορεί να φιλοξενήσει στο πορτμπαγκάζ 620 λίτρα. Να σημειώσουμε πως καλύτερος είναι και ο συντελεστής οπισθέλκουσας που ανέρχεται στα 0,29 cd.

Hi-tech εσωτερικό με οθόνη tablet α λα S-Class

Το εσωτερικό είναι και αυτό πλήρως βελτιωμένο. Το σύστημα infotainment «κρύβεται» πίσω από μία οθόνη τύπου tablet 11,9 ιντσών, ενώ ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός με μέγεθος 12,3 ίντσες. Η διχρωμία στο ταμπλό, φινίρισμα από ίνες άνθρακα και πολλές επιλογές ταπετσαρίας είναι επίσης στη διάθεση του αγοραστικού κοινού. Φυσικά και ο τομέας της τεχνολογίας δεν παρέμεινε στάσιμος, προχωρώντας και αυτός ένα βήμα μπροστά. Και οι δύο προαναφερθείσες οθόνες είναι στάνταρ στον εξοπλισμό, όπως και τα θερμαινόμενα καθίσματα, το Android Auto, το Apple CarPlay, η ασύρματη φόρτιση και ο σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων που αποθηκεύει τα προφίλ με τις ρυθμίσεις του οδηγού.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
moto