Νέα Toyota Corolla Cross για την Ευρώπη | Υβριδική με 197 άλογα
12 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Νέα Toyota Corolla Cross για την Ευρώπη | Υβριδική με 197 άλογα

44.175 Επισκέψεις στο άρθρο (2/12/2021)

Η Toyota παρουσίασε επίσημα την ευρωπαϊκή Corolla Cross στα πλαίσια του Kenshiki Forum. Το νέο μικρομεσαίο SUV της ιαπωνικής φίρμας έρχεται με τη νέα 5η γενιά υβριδικού συστήματος, τετρακίνηση και hi-tech καμπίνα με όλες τις ψηφιακές ευκολίες.

Η Corolla έγινε Cross!


Η ευρωπαϊκή Corolla Cross κινείται σε πιο ήπια σχεδιαστικά μονοπάτια, σε σχέση με το πιο τολμηρό C-HR.

Η ευρωπαϊκή Corolla Cross κινείται σε πιο ήπια σχεδιαστικά μονοπάτια, σε σχέση με το πιο τολμηρό C-HR.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

H Τοyota Corolla δεν χρειάζεται συστάσεις. Με 50 εκατομμύρια αυτοκίνητα στους δρόμους από το 1966, και μετά από 55 χρόνια ζωής και 12 γενιές, το όνομα Corolla έχει γίνει συνώνυμο της επιτυχίας. Εντούτοις, οι καιροί άλλαξαν και η Toyota αντιλαμβανόμενη τις ανάγκες του κοινού προχώρησε στην παρουσίαση της Corolla Cross, ενός νέου μοντέλου που δεν είναι απλά μια πιο ψηλή Corolla, αλλά ένα ολοκαίνουργιο SUV με δική της σχεδιαστική ταυτότητα και νέα υβριδικά κινητήρια σύνολα.

Καταρχάς, η Corolla Cross χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα Toyota New Global Architecture C (TGNA-C) της μάρκας πάνω στην οποία έχουν χτιστεί η Corolla και το best seller, C-HR. Από άποψη μεγέθους, το νέο SUV τοποθετείται μεταξύ του C-HR και του RAV4 μεγαλώνοντας έτσι τη γκάμα των επιλογών στα SUV και τοποθετώντας παράλληλα την Corolla Cross στην καρδιά της κατηγορίας που πρωταγωνιστούν μοντέλα όπως το «αδελφό» C-HR, το Nissan Qashqai, το Peugeot 3008 κ.ά.. Μιλώντας με αριθμούς η νέα, ευρωπαϊκή Corolla Cross έχει μήκος 4.460 χιλιοστά, πλάτος 1.825 χιλιοστά και ύψος 1.620 χιλιοστά, ενώ το μεταξόνιό της είναι ίδιο με αυτό του C-HR, δηλαδή 2.640 χιλιοστά. Με τη νέα Corolla Cross, η Toyota αποκτά μια από τις πιο πλήρεις γκάμες SUV/Crossover στην Ευρώπη έχοντας στο ρόστερ της τα Yaris Cross, C-HR, Corolla Cross και RAV4, με την πιο πρόσφατη προσθήκη της να αποβλέπει στο μακρόπνοο πλάνο των 400.000 πωλήσεων, ώστε να καταλάβει μερίδιο αγοράς 9% έως το 2025.

Παγκόσμια πρεμιέρα της 5ης γενιάς hybrid της Toyota με 197 άλογα

Σημαντικότερο στοιχείο της νέας Corolla Cross είναι το παγκόσμιο λανσάρισμα της νέας πέμπτης γενιάς του υβριδικού συστήματος κίνησης, το οποίο προσφέρεται σε δικινήτη και τετρακίνητη έκδοση με την τελευταία να υιοθετεί το νεότερο «έξυπνο» σύστημα τετρακίνησης AWD-i. Το ιαπωνικό στρατόπεδο υπόσχεται περισσότερη ροπή και ηλεκτρική ενέργεια, με τη συνδυαστική ισχύ να αυξάνεται κατά 8%, αλλά και αυξημένη απόδοση, που με τη σειρά της φέρεται να κάνει την Corolla Cross ευχάριστη στο δρόμο. Στη δικίνητη εκδοχή, το υβριδικό σύστημα βασίζεται σε έναν δίλιτρο βενζινοκινητήρα και συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα προσφέροντας 197 άλογα, που κάνει την Corolla Cross να κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 8,1 δλ.. Στην τετρακίνητη εκδοχή, η Corolla Cross επωφελείται από το «έξυπνο» σύστημα AWD-i, που έχει έναν επιπλέον ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο στον πίσω άξονα, ο οποίος παράγει ισχύ 42 ίππων. Σχετικά με την αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας, το οικογενειακό SUV της Toyota έχει αναβαθμισμένες μπαταρίες ιόντων λιθίου, που έχουν περισσότερη χωρητικότητα, ούσες παράλληλα 40% ελαφρύτερες σε σχέση με αυτές της προηγούμενης γενιάς hybrid. Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
moto