• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Νέα αποτελέσματα του «πράσινου» EuroNCAP (+video)

Διαβάστηκε από 3192 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 11/7/2019
 

Πόσο ρυπαίνουν και αποδίδουν ενεργειακά τα καινούργια αυτοκίνητα; Πλέον υπάρχει επίσημος, ανεξάρτητος φορέας για να το αξιολογήσει. Το «πράσινο» παρακλάδι του Euro NCAP, Green NCAP, ανακοίνωσε τα πρώτα αποτελέσματα και έχουμε ακόμα και 0 αστέρια!


Ο ανεξάρτητος οργανισμός Euro NCAP ελέγχει και αξιολογεί την ενεργητική και παθητική ασφάλεια όλων των αυτοκινήτων που προσφέρονται στην ευρωπαϊκή αγορά. Πλέον, πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα μετά τη δημιουργία του Green NCAP, του νέου παρακλαδιού που ασχολείται με την ενεργειακή απόδοση των κινητήρων, τους ρύπους, την κατανάλωση, αλλά και τον αντίκτυπο που έχουν στο περιβάλλον τα καινούργια μοντέλα ανεξάρτητα από το αν έχουν θερμικά μοτέρ, υβριδικά σύνολα ή ηλεκτροκινητήρες.

Η κλίμακα των 5 αστεριών είναι γνωστή από τον «μπαμπά» οργανισμό, το Euro NCAP ωστόσο, τα κριτήρια διαφέρουν, αφού πλέον δε μιλάμε για crash tests. Εξηγούμε, λοιπόν, τι σημαίνουν στην ουσία τα αστέρια με τα οποία θα βαθμολογείται από εδώ και στο εξής το κάθε αυτοκίνητο που θα περνά από αξιολόγηση:
  • 5 αστέρια: Συνολικά εξαιρετικές επιδόσεις για μοντέλα που παρουσιάζουν πολύ χαμηλή κατανάλωση καυσίμου ή ενέργειας και παράλληλα εκπέμπουν χαμηλές εκπομπές ρύπων και αέρια θερμοκηπίου. Καλά εξοπλισμένα με τεχνολογίες μείωσης εκπομπών και εξοικονόμησης καυσίμων.
  • 4 αστέρια: Συνολικά καλές περιβαλλοντικές επιδόσεις. Αυτοκίνητα εξοπλισμένα με καλή μείωση εκπομπών και τεχνολογία εξοικονόμησης καυσίμων.
  • 3 αστέρια: Μέτρια έως καλή συνολική απόδοση. Μοντέλα με κανονική τεχνολογία μείωσης των εκπομπών ρύπων και εξοικονόμησης καυσίμων, χωρίς να ξεπερνά τους ανταγωνιστές
  • 2 αστέρια: Μικρή συνολική περιβαλλοντική απόδοση χωρίς κάποια μείωση των εκπομπών ρύπων και/ή τεχνολογία εξοικονόμησης καυσίμων με περιθώρια βελτίωσης.
  • 1 αστέρι: Οριακές περιβαλλοντικές επιδόσεις που δείχνουν ότι ο έλεγχος των ρύπων και/ή η ενεργειακή απόδοση έχει υπονομευθεί. Το μείγμα σχεδιασμού περιβαλλοντικών επιδόσεων που συνίσταται στην ελαχιστοποίηση των ρύπων, των αερίων θερμοκηπίου και της κατανάλωσης καυσίμων και ενέργειας αφήνει σημαντικό περιθώριο βελτίωσης του σχεδιασμού του συστήματος.
  • 0 αστέρια: Οι περιβαλλοντικές επιδόσεις ικανοποιούν μόνο τα ελάχιστα πρότυπα, ενδεχομένως ξεπερασμένη τεχνολογία στη μείωση εκπομπών ρύπων και την εξοικονόμησης καυσίμου.
Στις Επόμενες Σελίδες θα δείτε τα νέα αποτελέσματα που έδωσε στη δημοσιότητα το Green NCAP πριν λίγα λεπτά, αλλά και τα πρώτα που ανακοινώθηκαν τον περασμένο Φλεβάρη, μεταξύ των οποίων υπάρχουν και 2 μοντέλα με 0 αστέρια.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Tags: GREENNCAP

Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό VW ID.3

Δοκιμή: Nissan Qashqai diesel

Νέο Scala: Αλλάζει ο χαρακτήρας με ένα όνομα;

ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ: Το κόστος Service 5ετίας των best seller μικρών

Η κίνηση στους δρόμους

Με 7 διαφορετικές εκδόσεις το νέο Audi A3

Peugeot 208 GT-Line VS VW Polo R-Line

Δοκιμή: Honda Civic Sedan με 182 PS

Tι έχει το Yaris που δεν έχουν οι άλλοι;

Video: Νέα Mercedes-AMG GLC 43 Coupe με 390 PS

Έτσι θα «γυαλίζουν» οι τροχοί

Αμορτισέρ: check ή αντικατάσταση;

Clima vs A/C! Ποιο είναι καλύτερο;

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

Αγορά / Auto Bild: Δείτε εδώ ποια μοντέλα αποτελούν έξυπνες αγορές!!

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

Yellow Pages: Λιπαντικά - Προδιαγραφές!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

HONDA: Civic σεντάν με 182 PS από 22.325€

SEAT: Tarraco το νέο μεγάλο SUV της Seat

NISSAN: Έως 1.500 ευρώ έκπτωση στο Qashqai

CITROEN: Reverse Sales και στα SUV

PEUGEOT: Mοναδικές τιμές για όλα τα μοντέλα μέχρι τις 31 Ιουλίου

RENAULT: CLIO από 10.990€ και ...θα σκάσει ο τζίτζικας που δεν μπορεί να το αποκτήσει. Εσύ όμως μπορείς!

περισσότερα »