3 φωτογραφίες »

H τεχνολογία αυτή στοχεύει στα αυτόνομα αυτοκίνητα που θα μπορούν να ακολουθούν ένα μοντέλο που οδηγείται από άνθρωπο.

Νέα αυτόνομη τεχνολογία «τρενάκι» της Skoda (+vid)

2.497 Επισκέψεις στο άρθρο (23/11/2020)

Ακόμα ένα βήμα προς την αυτόνομη οδήγηση έκανε η Skoda, μέσω ενός νέου πρότζεκτ το οποίο ονομάζεται «Follow the Vehicle» που ουσιαστικά επιτρέπει σε ένα αυτοκίνητο να ακολουθεί ένα άλλο χωρίς την παρέμβαση οδηγού.


Η Skoda εξελίσσει τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης και αυτή τη φορά το έκανε σε συνεργασία με το VSB, το Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Οστράβα της Τσεχίας, τροποποιώντας δύο Superb iV έτσι ώστε το ένα να ακολουθεί το άλλο χωρίς την παρέμβαση οδηγού.
 

Όντας μέρος του πρότζεκτ «Follow the Vehicle» η τσεχική μάρκα αναφέρει πως η τεχνολογία αυτή στοχεύει στα αυτόνομα αυτοκίνητα που θα μπορούν να ακολουθούν ένα μοντέλο που οδηγείται από άνθρωπο. Υπογραμμίζει μάλιστα πως η τεχνολογία θα βοηθήσει εταιρείες με στόλους οχημάτων, όπως παρόχους υπηρεσιών κοινής χρήσης αυτοκινήτων και εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων.
 
Το κύριο όχημα καθορίζει την ταχύτητα, τη λωρίδα και άλλες παραμέτρους, με τα κρίσιμα δεδομένα να αποστέλλονται στο αυτόνομο αυτοκίνητο το οποίο ακολουθεί κατά γράμμα τη φορά του πρώτου σε απόσταση έως 10 μέτρα.
 
Οι Plug-In υβριδικές Superb iV που χρησιμοποιούνται σε αυτό το πρότζεκτ έχουν εξοπλιστεί με υπερσύγχρονα τεχνολογικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας Car-to-X που τους επιτρέπει να επικοινωνούν με άλλα αυτοκίνητα και υποδομές κυκλοφορίας, με την ανταλλαγή πληροφοριών να γίνεται μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας 4G, LTE και 5G.
 
Επιπλέον, τα δύο πρωτότυπα Skoda διαθέτουν μια ειδική μονάδα επικοινωνίας που επεξεργάζεται τα δεδομένα που λαμβάνονται από τους αισθητήρες και τα συστήματα που βασίζονται στις κάμερες και τα ραντάρ. Αυτό τους επιτρέπει να αναγνωρίζουν εικόνες και τρισδιάστατα αντικείμενα σε πραγματικό χρόνο, παρακολουθώντας την κίνηση και το ευρύτερο περιβάλλον στο οποίο βρίσκονται. Τέλος, μπορούν να σταθμεύσουν μόνοι τους χωρίς καμία ανθρώπινη παρέμβαση, και στη συνέχεια, το επικεφαλής όχημα να αποχωρήσει από το σημείο.
 

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto