• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Νέα εταιρεία φτιάχνουν Renault-Nissan

4.031 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 2/12/2019

Οι δύο εταιρείες βάζουν ένα ακόμη κομμάτι στο παζλ της συνεργασίας τους.

RENAULT: All-new Renault CAPTUR. Η 2η γενιά του ηγέτη των compact SUV είναι εδώ!


Η Renault και η Nissan συμφώνησαν να δημιουργήσουν μια νέα εταιρεία επικεντρωμένη στην Έρευνα και την Ανάπτυξη προηγμένων τεχνολογιών αυτοκινήτων, σύμφωνα με όσα ανέφερε η ιαπωνική Kyodo News. Οι πρωταρχικοί εταίροι της Συμμαχίας, μαζί με την Mitsubishi Motors, θα ανακοινώσουν αναλυτικά το σχέδιο τους τον Ιανουάριο.

Παράλληλα, οι εταίροι τοποθέτησαν τον μηχανικό Χάντι Ζάμπλιτ στην θέση του γενικού γραμματέα της Συμμαχίας με αντικείμενο του να είναι η ανάπτυξη ακόμα περισσότερων κοινών συμφωνιών μεταξύ των μελών της κοινοπραξίας. Αυτή την στιγμή ο Ζάμπλιτ είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη της Common Module Family πλατφόρμας για τα μίνι μοντέλα, των υπηρεσιών κινητικότητας και του συγχρονισμού στο σχεδιασμό προϊόντων.

Η Renault αναζητεί επίσης τον νέο της CEO με τον Clotilde Delbos να είναι αυτός που «τρέχει» την εταιρεία μέχρι την ανεύρεση του. Οι σχέσεις μεταξύ των δύο μεγάλων εταίρων της Συμμαχίας κλονίστηκαν μετά τη σύλληψη του πρώην ηγέτη της συμμαχίας Carlos Ghosn, ο οποίος συνελήφθη πριν από ένα χρόνο στο Τόκιο με την κατηγορία της οικονομικής κακομεταχείρισης, την οποία αρνείται.
 

Tags: RENAULT, NISSAN