Μια νέα σοκαριστική καμπάνια παρουσίασε χθες το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» για τη ζώνη ασφαλείας στους εμπρός και τους πίσω επιβάτες.

Από αριστερά: κα Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά (Πρόεδρος του Δ.Σ. Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», κ. Χρήστος Σπίρτζης (υπουργός Υποδομών και Μεταφορών), κα Nuncy Sommavilla (Safer Roads Foundation), κ. Σπυρίδωνας Λιάσκος (Διευθυντής Διεύθυνσης Τροχαίας Αστυνόμευσης)

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε, μεταξύ άλλων, και η παραολυμπιονίκης Δήμητρα Κοροκίδα.

Στιγμιότυπο από την τοποθέτηση του υπουργού Υποδομών.

Νέα καμπάνια σοκ του Ι.Ο.ΑΣ. για τη ζώνη ασφαλείας (+vid)

14.914 Επισκέψεις στο άρθρο (29/11/2018)

Διαβάστε την αποκλειστική συνέντευξη που μας παραχώρησε ο υπουργός Μεταφορών για το «καυτό» ζήτημα της ζώνης ασφαλείας στο περιθώριο της παρουσίασης της νέας καμπάνιας του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς». Τι μήνυμα έδωσαν η Πρόεδρος του Ινστιτούτου και οι δύο εκπρόσωποι ευρωπαϊκών φορέων για την οδική ασφάλεια;

Η συνέντευξη τύπου για τη νέα εκστρατεία "Ζώνη Ασφαλείας: Η ζώνη που μας «δένει» με τη ζωή" του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργασία με το Safer Roads Foundation και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC), που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με θέμα τη ζώνη ασφαλείας για τους εμπρός και τους πίσω επιβάτες πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο αμφιθέατρο του υπουργείου και εμείς βρεθήκαμε εκεί για να μάθουμε τα πάντα για αυτή.

Παράλληλα, εξασφαλίσαμε μια αποκλειστική συνέντευξη με τον υπουργό Μεταφορών, κ. Χρήστο Σπίρτζη, (μπορείτε να τη διαβάσετε στην «επόμενη σελίδα») στην οποία τοποθετήθηκε για το μείζον ζήτημα της οδικής ασφάλειας στη χώρα μας, αλλά και την απλούστερη κίνηση που μπορούμε να κάνουμε όλοι, δηλαδή να φοράμε τη ζώνη ασφαλείας για κάθε μας μετακίνηση. Αξίζει να αναφερθεί, μάλιστα, πως στην παρουσίαση της νέας καμπάνιας έδωσαν το «παρών» και εκπρόσωποι από δύο διεθνείς οργανισμούς που συνεργάζονται στενά με το Ι.Ο.ΑΣ., η κα Nuncy Sommavilla από το Safer Roads Foundation και η κα Priscilla Le Lievre από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC).
 
Πριν περάσουμε όμως στις ενδιαφέρουσες δηλώσεις του υπουργού και της Προέδρου του Δ.Σ. του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», κας Βασιλικής Δανέλλη-Μυλωνά οφείλουμε να παρουσιάσουμε τη νέα καμπάνια ευαισθητοποίησης σχετικά με την αναγκαιότητα της χρήσης της ζώνης ασφαλείας, τόσο στα μπροστινά όσο και στα πίσω καθίσματα των οχημάτων. Η ολιστική αυτή προσέγγιση μίας από τις βασικές αιτίες πρόκλησης τροχαίων δυστυχημάτων, στην Ελλάδα και παγκοσμίως, είναι αναγκαία για να υπάρξει ουσιαστική ενημέρωση για όλους τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τη μη χρήση ζώνης, για όλους τους επιβάτες του οχήματος.

Εν όψει των αυξημένων οδικών μετακινήσεων λόγω της επικείμενης εορταστικής περιόδου, Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, η χρήση της ζώνης αποτελεί θέμα υψίστης σημασίας για τους οδηγούς αλλά και τους συνεπιβάτες.

Η καμπάνια, την οποία μας παρουσίασε η κα Μυλωνά, επικεντρώνεται σε οπτικό υλικό με τη δημιουργία δύο τηλεοπτικών σποτ (ένα για τη χρήση ζώνης ασφαλείας γενικά και ένα που στοχεύει στη χρήση ζώνης στα πίσω καθίσματα), καθώς και ενός ραδιοφωνικού σποτ με ανάλογο υλικό, ώστε να ενημερώσει για τους σοβαρούς κινδύνους που απορρέουν από τη μη χρήση ζώνης ασφαλείας.

Το υλικό για το βίντεο σχετικά με τη ζώνη ασφαλείας στα μπροστινά καθίσματα έχει δημιουργηθεί με χρήση προηγμένων τεχνολογιών και την υποστήριξη ερευνητικού προγράμματος, έτσι ώστε να είναι εύληπτο από το κοινό αλλά και να προσφέρει ευρεία ενημέρωση για ορθή κυκλοφοριακή αγωγή όσον αφορά στην προστασία της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των χρηστών του οδικού δικτύου της χώρας.
Το βίντεο σχετικά με τη ζώνη ασφαλείας στα πίσω καθίσματα εστιάζει στη ζωτική σημασία του να φορά ο επιβάτης ζώνη ασφαλείας και στα πίσω καθίσματα, καθώς με αυτόν τον τρόπο σώζει και την ίδια του τη ζωή αλλά συγχρόνως προστατεύει και εκείνον που κάθεται μπροστά του. Το μήνυμα αυτής της εκστρατείας, «Πάντα ζώνη ασφαλείας. Και στο πίσω κάθισμα. Προστάτεψε κι αυτόν που κάθεται μπροστά σου», είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς στη χώρα μας παρατηρείται ότι ακόμα το μεγαλύτερο ποσοστό των επιβατών στα πίσω καθίσματα δεν χρησιμοποιούν ζώνη ασφαλείας, καθώς αγνοούν τους κινδύνους που υποβόσκουν από αυτήν τη λανθασμένη συμπεριφορά.
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

AUTOFIT PASXA
Audi