8 φωτογραφίες »

Νέα κορυφαία έκδοση για το Skoda Enyaq με 265 PS

13.080 Επισκέψεις στο άρθρο (7/6/2021)

Η Skoda αποκάλυψε την ισχυρότερη έκδοση Sportline iV 80x του Enyaq, του πρώτου ηλεκτρικού της SUV, με ισχύ 265 άλογα, αυτονομία άνω των 500 χιλιομέτρων και σπορτίφ εμφάνιση και ύφος.

Η νέα κορυφαία Sportline έκδοση του αμιγώς ηλεκτρικού Skoda Enyaq iV μπορεί εύκολα να ξεχωρίσει από τις «απλές» εκδόσεις με την πρώτη ματιά, καθώς διαθέτει μια πιο αθλητική διάθεση. Αρχικά, υπάρχουν μαύρες λεπτομέρειες στους προφυλακτήρες, στα καπάκια των καθρεπτών, στο πλαίσιο των παραθύρων, στο έμβλημα της Skoda, περιφερειακά της γρίλιας και στην αεροτομή που δεσπόζει στο τέλος της οροφής. Από εκεί και έπειτα, παρατηρούμε μικρότερη απόσταση από το έδαφος και ζάντες αλουμινίου 20 ή 21 ιντσών που «δένουν» την σπορ εμφάνιση του ηλεκτρικού SUV. Η απόσταση από το έδαφος της συγκεκριμένης έκδοσης έχει μειωθεί κατά 15 χιλιοστά μπροστά και 10 χιλιοστά πίσω, βοηθώντας έτσι στον καλύτερο χειρισμό και συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην ανάδειξη του σπορ στοιχείου. Επιπλέον, ο στάνταρ εξοπλισμός της κορυφαίας έκδοσης περιλαμβάνει μεταξύ άλλων full LED Matrix προβολείς.

Περνώντας στο εσωτερικό, το Skoda Enyaq iV SportLine προσφέρεται με ημι-μπάκετ καθίσματα για καλύτερη πλευρική στήριξη τα οποία έχουν τμήματα σουέντ και δερμάτινα, ενώ η προσοχή πέφτει στο δερμάτινο τριάκτινο flat bottomed τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών και στις ανθρακονημάτινες στιλιστικές «πινελιές», όπως επίσης και στα πεντάλ αλουμινίου. Από εκεί και πέρα, εντυπωσιακή είναι η αιωρούμενη 13άρα οθόνη αφής του συστήματος infontainment που δεσπόζει ψηλά στο κέντρο του ταμπλό, το οποίο χαρακτηρίζεται από τις πολλαπλές «στρώσεις».
 
Στο πεδίο των ηλεκτρικών συνόλων, το Enyaq Sportline iV 80x κρύβει κάτω από το αμάξωμά του δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα, που μεταδίδουν την κίνηση στους τέσσερις τροχούς. Η συνδυαστική ιπποδύναμη είναι 265 άλογα (195 kW) με 425 Nm ροπής με την αυτονομία να ξεπερνά τα 500 χλμ. σύμφωνα με το πρότυπο WLTP. Η μπαταρία με χωρητικότητα 82 kWh μπορεί να φορτιστεί από 5 έως 80% σε μόλις 38 λεπτά με ταχυφορτιστή. Στο σπίτι, το Enyaq iV μπορεί βολικά να «ανεφοδιαστεί» κατά τη διάρκεια της νύχτας χρησιμοποιώντας ένα wallbox AC έως 11 kW - ανάλογα με το μέγεθος της μπαταρίας, αυτή η διαδικασία διαρκεί έξι έως οκτώ ώρες. Επιπλέον, το Enyaq iV είναι εξοπλισμένο με έναν ειδικό φορτιστή γενικής χρήσης iV που ταιριάζει σε όλες τις συμβατικές πρίζες φόρτισης.

Εκτός αυτού, το ηλεκτρικό SUV προσφέρεται στην έκδοση Sportline και σε άλλες version ισχύος, την 60 iV που είναι εξοπλισμένη με μπαταρία 62 kWh, αποδίδει 179 άλογα (132 kW) και 310 Nm ροπής και μπορεί πραγματοποιήσει έως και 390 χιλιόμετρα. Έπειτα, το Enyaq 80 iV έχει ισχύ 204 άλογα (150 kW), ροπή έως 310 Nm.

Αισθητικά, το νέο SUV χαρακτηρίζεται από δυναμικές αναλογίες και μεγάλη ευρυχωρία. Προσφέρει παρόμοιο χώρο εσωτερικού χώρου με το Kodiaq, παρόλο που είναι μικρότερο σε μήκος από τη Octavia, Ακόμα, το πρώτο ηλεκτρικό SUV της εταιρείας έχει και έναν δικό του μοναδικό χαρακτήρα, καθώς είναι εξοπλισμένο με μια όρθια μάσκα που έχει τοποθετηθεί πιο μπροστά. Τα γράμματα «SKODA» είναι τοποθετημένα στη μέση της πίσω πόρτας και πλαισιώνονται από ματ μαύρο σπόιλερ οροφής και έναν πίσω προφυλακτήρα με γκρι διαχύτη. Επιπλέον, η αεροδυναμική του Skoda Enyaq iV είναι τέτοια που επιτρέπει υψηλό βαθμό απόδοσης. Αυτό είναι επίσης εμφανές στον συντελεστή οπισθέλκουσας (cd) από 0,27, ο οποίος επιτυγχάνεται με τη βοήθεια ελαστικών που διαθέτουν ιδιαίτερα χαμηλή αντίσταση κύλισης.

Κλείνοντας, αξίζει να αναφέρουμε ότι το Skoda Enyaq είναι το φθηνότερο ηλεκτρικό οικογενειακό SUV στην Ελλάδα με τις τιμές μετά την κρατική επιδότηση του «Κινούμαι Ηλεκτρικά» να ξεκινούν από τις 29.942 ευρώ (35.700 ευρώ χωρίς την επιδότηση) για την έκδοση Enyaq iV 50 των 148 ίππων. Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε τις τιμές των Sportline εκδόσεων, ωστόσο αναμένεται να είναι και αυτές στα ίδια value for money επίπεδα.

PEIRAIOS LEASING
test center