Νέα «σκοτεινή» PureBlack έκδοση για το smart

4.549 Επισκέψεις στο άρθρο (2/10/2018)

Η smart παρουσίασε μια νέα ειδική έκδοση του λιλιπούτειου της μοντέλου με ονομασία PureBlack στην οποία -ω, τι περίεργο- κυριαρχεί το μαύρο χρώμα.

Το Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι φιλοξενεί δεκάδες πρεμιέρες νέων αυτοκινήτων, ωστόσο στο «παιχνίδι» υπάρχουν και μερικές ειδικές -ή μη- εκδόσεις μοντέλων. Στις τελευταίες υπάγεται και η παρουσίαση του smart ForTwo PureBlack στην οποία κυριαρχεί, όπως μαρτυρά και το όνομά της, το μαύρο χρώμα.

Αναλυτικότερα, η εν λόγω έκδοση διακοσμείται από μαύρες ματ και στιλπνές λεπτομέρειες στο σύνολο του αμαξώματος, ενώ για να υπάρχουν οι πρέπουσες αντιθέσεις και να «σπάει» το μαύρο έχουν επιστρατευθεί μερικές κόκκινες πινελιές στη μάσκα, τον εμπρός προφυλακτήρα και τον τρόπον τινά αεροδυναμικό διαχύτη στο πίσω μέρος. Επιπλέον, εξωτερικά ξεχωρίζουν οι μαύρες 16άρες ζάντες και τα λογότυπα Edition PureBlack, ενώ στο εσωτερικό συναντούμε δερμάτινα διάτρητα καθίσματα με κόκκινες ραφές, σπορ δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με ένα κόκκινο δαχτυλίδι στις 12 ακριβώς και τα λογότυπα της έκδοσης.
 

Σε ό,τι αφορά τον κινητήρα του λιλιπούτειου μοντέλου μπορεί κανείς να επιλέξει μεταξύ των βενζινοκινητήρων 898 ή 999 κ.εκ. που αποδίδουν 90 και 70 άλογα αντίστοιχα. Τονίζουμε πως ο πρώτος είναι υπερτροφοδοτούμενος με turbo ενώ ο δεύτερος είναι ατμοσφαιρικός με τις τιμές της ροπής να ορίζονται στα 135 και 91 Nm αντίστοιχα. Παράλληλα, προσφέρεται και μια ηλεκτροκίνηση έκδοση της οικογένειας EQ με το ηλεκτρικό μοτέρ να αποδίδει 82 άλογα με 160 Nm ροπής η οποία και ξεχωρίζει αισθητικά από τα λογότυπα EQ εμπρός και πίσω.

Τέλος, υπογραμμίζουμε πως το εμπορικό ντεμπούτο της νέας έκδοσης του smart ForTwo θα γίνει μέσα στον επόμενο μήνα με τις πρώτες παραγγελίες να φτάνουν στους ιδιοκτήτες στις αρχές του 2019.

Hyundai
vw