Το Rapid στην teaser φωτογραφία αντλεί σε μεγάλο βαθμό έμπνευση από το νέο τσέχικο μικρομεσαίο.

Nέες teaser εικόνες για το Skoda Rapid

5.150 Επισκέψεις στο άρθρο (2/12/2019)

Η γκάμα της Skoda θα υποδεχτεί μέσα στο 2019 και έναν παλιό γνώριμο παρά την παρουσία του Scala.


H Skoda είχε ένα πολύ δραστήριο 2019 καθώς μέσα σε λιγότερο από 12 μήνες προχώρησε στην αποκάλυψη των ανανεωμένων Superb και Citigo και την επίσημη παρουσίαση των ολοκαίνουριων Octavia και Kamiq.

Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει πως η Skoda ολοκλήρωσε την πλήρη αναδιάρθρωση της γκάμας της αφού είναι πολύ πιθανόν πριν έρθει το 2020 να δούμε και ένα νέο μοντέλο, το νέο Rapid.

H τσέχικη εταιρεία έδωσε στο φως μια ακόμη εικόνα του επερχόμενου Rapid. Nαι, καλά διαβάσατε, το μοντέλο μπορεί να αντικαταστάθηκε από το νέο Scala στην πλειοψηφία των αγορών της Γηραιάς Ηπείρου αλλά η φίρμα είναι έτοιμη να φέρει το νέας γενιάς Rapid για να το προσφέρει σε επιλεγμένες αγορές της Ευρώπης, στην Κίνα και στην Ινδία. Το σκεπτικό είναι ότι το Scala είναι πιο ακριβό σε τιμή ενώ το Rapid θα ακολουθήσει την συνταγή της Dacia και θα προσφέρεται με μικρότερη αρχική τιμή.

Το Rapid στην teaser φωτογραφία αντλεί σε μεγάλο βαθμό έμπνευση από το νέο τσέχικο μικρομεσαίο σε όλο τον πρόβολό του. Συγκεκριμένα το καπό είναι σχεδόν ίδιο, η γρίλια έχει μεταφερθεί αυτούσια ενώ τα φωτιστικά σώματα και ο εμπρός προφυλακτήρας δεν φαίνεται πως έχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις. Η έκδοση που παρουσιάζεται στις εικόνες είναι η liftback, αναφορές κάνουν λόγο ωστόσο πως στις ίδιες αγορές θα προσφερθεί και μια hatchback έκδοση και με τις δύο να βασίζονται πάνω στην MQB πλατφόρμα του VW Group.

Εικόνες από τον εσωτερικό διάκοσμο δεν υπάρχουν αλλά θεωρείται σίγουρο πως η Skoda θα υιοθετήσει την λιτή και solid κατασκευή που χαρακτηρίζει τα περισσότερα μοντέλα της φίρμας.

Κάτω από το καπό του θα βρεθούν μικρής χωρητικότητας μηχανικά σύνολα σε βενζίνη και diesel σε συνδυασμό τόσο με μηχανικό όσο και με αυτόματο κιβώτιο. Υβριδική τεχνολογία φαίνεται αυτή την στιγμή απίθανο να προσφερθεί.

Περισσότερες πληροφορίες θα γίνουν γνωστές μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Η παραγωγή του θα γίνει στο εργοστάσιο του VW Group κοντά στην Μόσχα μαζί με το Polo και τον 1.600άρη MPI κινητήρα.

Hyundai
NISSAN