6 φωτογραφίες »

Η Ghibli Trofeo.

Νέες Maserati Ghibli & Quattroporte Trofeo

5.044 Επισκέψεις στο άρθρο (11/8/2020)

Μετά την Levante, η Maserati προσφέρει Trofeo εκδόσεις και στις Ghibli και Quattroporte δανειζόμενη κινητήρα από την «συντοπίτισσα» Ferrari.

Τις Trofeo εκδόσεις των Ghibli και Quattroporte παρουσίασε η Maserati, λίγο καιρό μετά το ντεμπούτο της ίδιας έκδοση για το μοναδικό SUV της εταιρείας, την Levante. H έκδοση τοποθετείται στην κορυφή της γκάμας, αφού το κινητήριο σύνολο είναι νέο και έχει καταγωγή από το Maranello, την έδρα της Ferrari.

Πρόκειται για ένα twin-turbo μοτέρ, 8κύλινδρο, σε V διάταξη φυσικά, με χωρητικότητα 3,8 λίτρα που αποδίδει 588 άλογα στις 6.250 σ.α.λ και 730 Nm ροπής ανάμεσα στις 2.250 και τις 5.250 στροφές. Η κίνηση διοχετεύεται στους πίσω τροχούς χάρη σε ένα 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της ZF, με την Ghibli Trofeo να έχει την ικανότητα να φτάσει τα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 4,3 δευτερόλεπτα και η Quattroporte σε 4,5 δλ, με την μέγιστη τελική ταχύτητα να φτάνει τα 326 χλμ./ώρα.

Η ανάρτηση μπροστά έχει διπλά ψαλίδια ενώ πίσω επωφελείται από πολλαπλούς συνδέσμους ενώ η Maserati ανακοινώνει ακόμα πως τα μοντέλα εξοπλίζονται ακόμα με αντιστρεπτικές μπάρες, σύστημα Launch Control και ειδικό mode οδήγησης Corsa που κάνει πιο άγριο τον ήχο της εξάτμισης.

Οι αλλαγές στην εμφάνιση των δύο μοντέλων είναι αρκετές και περιλαμβάνουν διαφορετική γρίλια, πιο επιθετικό διαχύτη, νέα boomerang πίσω φώτα εμπνευσμένα από το Alfieri Concept ενώ νέες είναι επίσης οι 21 ιντσών ζάντες. Στην καμπίνα, βρίσκουμε φινίρισμα από φυσικό δέρμα και ανθρακόνημα ενώ νέο είναι το σύστημα infotainment που συνοδεύεται από μια 10,1 ιντσών οθόνη αφής.

Η παραγωγή των δύο μοντέλων θα γίνει στο εργοστάσιο Grigliasco της Ιταλίας.
 

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center