Nέο Audi RS8: Το σούπερ σεντάν που θα «τσαγιάζει» τα supercars

Nέο Audi RS8: Το σούπερ σεντάν που θα «τσαγιάζει» τα supercars

15.627 Επισκέψεις στο άρθρο (23/11/2021)

Η Αudi θα μπορούσε να προχωρήσει στην κατασκευή ενός σκληροπυρηνικού RS8 με ισχύ πάνω από 600 άλογα. Ιδού το ψηφιακό σχέδιο που δημιούργησε ο ανεξάρτητος οίκος Χ-Τοmi.

Nέο RS8 μετά τα ανανεωμένα A8/S8; 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Η Audi προχώρησε την ανανέωση των Α8 και S8 προσφέροντάς τους ανασχεδιασμένο πρόβολο και μικρές άλλες αισθητικές επεμβάσεις, ωστόσο παραμένει ερωτηματικό η άφιξη ενός σκληροπυρηνικού RS8 σεντάν.
 

Πιο επιβλητικό μπροστά

Ο ανεξάρτητος οίκος X-Tomi Design αποφάσισε να παρουσιάσει την πρότασή του για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει ένα RS8, σε περίπτωση που η Audi έδινε το πράσινο φως για να μπει σε παραγωγή ένα τέτοιο ισχυρότατο σεντάν. Για να δημιουργήσει, έστω και ψηφιακά, το RS8, ο οίκος έκανε την γρίλια των A8/S8 πιο πλατιά, μεγάλωσε τους αεραγωγούς στα δύο άκρα του προφυλακτήρα και του έδωσε ένα καινούριο σπορ διαχύτη.
 

Οι ενισχυμένοι θόλοι κλέβουν την παράσταση

Το σεντάν έχει επίσης μικρότερη απόσταση από έδαφος από το S8, ενισχυμένους θόλους πάνω από κάθε τροχό, νέες ζάντες, εμβλήματα RS αλλά και μαύρη οροφή που αναβαθμίζει το σπορ προφίλ του μοντέλου.
 

Με ισχύ πάνω από 600 άλογα 

Όσον αφορά το κινητήριο σύνολο που θα μπορούσε να τοποθετηθεί στο μηχανοστάσιο του αυτοκινήτου, το RS8 θα μπορούσε να λάβει τον twin-turbo V8 κινητήρα των 4,0 λίτρων του S8 αλλά με περισσότερη ισχύ, σίγουρα πιο πάνω από τα 600 άλογα. Θυμίζουμε πως το S8 αποδίδει 571 ίππους και ροπή 800 Nm. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα, ενώ το 0-100 χλμ./ώρα γίνεται σε 3,8 δευτερόλεπτα.
 

Τα SUV και η ηλεκτροκίνηση οι δύο «εχθροί» του

Οι πιθανότητες να δούμε για πρώτη φορά ένα RS8 είναι λίγες, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που το κοινό φαίνεται πως προτιμά με ιδιαίτερη θέρμη τα crossover και τα SUV. Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης πως η φίρμα έχει στρέψει την προσοχή της στα ηλεκτρικά. Πού καιρός και χρήματα για τα σεντάν…

Oικογενειακό, πολυτελές και «σφαίρα»!
- Πιο επιβλητικό μπροστά χάρη στη μεγαλύτερη γρίλια
- Οι ενισχυμένοι θόλοι κλέβουν την παράσταση
- Με ισχύ πάνω από 600 άλογα;
- SUV και η ηλεκτροκίνηση οι δύο «εχθροί» του
Θα θέλατε να δείτε ένα τέτοιο σκληροπυρηνικό σεντάν από την Audi;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Hyundai
NISSAN