Η ποιότητα κατασκευής βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα και η σχεδίαση παραδίδει μαθήματα μινιμαλισμού.

Highlight όλου του αυτοκινήτου ο πλήρως ψηφιοποιημένος πίνακας οργάνων (Audi Virtual Cockpit), που καταργεί την παρουσία οποιασδήποτε οθόνης στην κεντρική κονσόλα.

Τα χειριστήρια του κλιματισμού ενσωματώνονται στους αεραγωγούς, σε μια ακόμη λειτουργική διαφορετικότητα του εσωτερικού.

Εσωτερικό: Έμφαση στην ποιότητα και με super high-tech στοιχεία

51.004 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 3/4/2015

Στο εσωτερικό του νέου TT η Audi έχει επιλέξει μια άκρως μινιμαλιστική σχεδίαση, η οποία παράλληλα, εκφράζει και τον high-tech χαρακτήρα του αυτοκίνητου. Μεγάλος πρωταγωνιστής είναι ο νέος, πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων (Audi Virtual Cockpit) με μεγάλη οθόνη 12,3 ιντσών, ο οποίος παρέχει πρόσβαση μέσω ευκρινέστατης προβολής, σε όλα τα συστήματα ψυχαγωγίας, ασφάλειας και πλοήγησης του αυτοκινήτου, καθώς και στο trip computer. Παράλληλα, απεικονίζει – ψηφιακά πάντα – το ταχύμετρο και στροφόμετρο, αλλά και όλους τους δείκτες θερμοκρασίας, βενζίνης κ.λπ. Στο ίδιο μινιμαλιστικό μοτίβο έρχεται και η τοποθετήση των χειριστηρίων του κλιματισμού μέσα στους κεντρικούς αεραγωγούς. 


Όλη αυτή η ασυνήθιστη διάταξη μπορεί να είναι πλήρως ευκρινής και εντυπωσιακή, όμως στην πράξη, θέλει μια κάποια συνήθεια το γεγονός ότι δεν υπάρχει δεύτερη οθόνη ενδείξεων, αφού π.χ. δεν μπορεί κανείς να έχει ταυτόχρονα ανοικτό τον χάρτη του navi και το trip computer ή τον χάρτη και το πλήρες μενού του ραδιοφώνου κ.ο.κ. Επίσης, ο συνοδηγός δεν μπορεί να εμπλακεί κάπου ώστε π.χ. να βοηθήσει τον οδηγό να βάλει μια διεύθυνση στο navi, αφού δεν έχει πρόσβαση σε καμία οθόνη! 

Από εκεί και πέρα, στο εσωτερικό του νέου TT δεν μπορούμε να μην αποδώσουμε τα εύσημα στην κορυφαία ποιότητα των υλικών και της συναρμογής τους, όπως και στην πολύ καλή θέση οδήγησης, που ρυθμίζεται σε ένα μεγάλο εύρος και μπορεί να έρθει μέχρι και πολύ χαμηλά, δίνοντας μια σπορ αίσθηση στον οδηγό. Στους χώρους τέλος, υπάρχει περισσότερος χώρος από ποτέ για τους εμπρόσθιους επιβάτες, όμως και πάλι στο πίσω μέρος δεν θα χωρέσουν ούτε παιδιά.

 
  • Vicarious

    2,0 TDI... Βρε τι μου θυμίζει... Κάποιο θέμα από την επικαιρότητα! Πάντως, στείλατε ένα mail με δοκιμές και οι 3 από τις 5 αφορού αυτοκίνητα του VAG με diesel κινητήρες. Πολύ καλό το τρολάρισμα, αλλά παρεξηγείται καμιά φορά!

      4
  • Billy The King

    Μου άρεσε το σχόλιο όσον αφορά την εμφάνιση και τον κινητήρα. "Εμφάνιση (Σαν σκρίνιο δεκαετίας του 60), κινητήρας-επιδόσεις (Εδώ γελάμε. Απ΄ότι λένε ο συγκεκριμένος κινητήρας είναι πολύ γρήγορος σε κατηφόρες), κατανάλωση (Εδώ ξεκαρδιζόμαστε στα γέλια. Σας συστήνω την ταινία Εντιμότατοι Απατεώνες του 2012 σε σκηνοθεσία του Μάικλ Χόφμαν). Επίσης κυκλοφορεί και το νέο τραγούδι (μεγάλη επιτυχία) με τον Αλέκο Κιτσάκη. Μας πήρανε χαμπάρι μας πήρε ο ποταμός μας έκλεισε το σπίτι ο Αμερικανός

      3