Ο 2λιτρος diesel του TT παρέχει γρήγορες επιδόσεις. Η κατανάλωση είναι καλύτερη από ό,τι περιμένεις για ένα μοντέλο της κατηγορίας.

Το 6άρι μηχανικό κιβώτιο δεν έχει μακριά κλιμάκωση, σε όφελος των επιδόσεων. Η αίσθηση κατά τις αλλαγές, είναι πάρα πολύ καλή.

Κινητήρας-Κιβώτιο: Diesel μοτέρ με γρήγορες επιδόσεις και μειωμένη κατανάλωση

51.021 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 3/4/2015

Ο 2λιτρος turbodiesel του ΤΤ της δοκιμής, μας είναι ένα γνωστό μηχανικό σύνολο που βρίσκεται κάτω από το καπό αυτοκινήτων του Group όπως το VW Golf GTD. Στα χαρακτηριστικά του ξεχωρίζουμε τόσο τη δύναμη των 184 ίππων, όσο και κυρίως, την άφθονη ροπή των 380 Nm από τις 1.750 σ.α.λ. Με τον κινητήρα αυτό κάτω από το καπό του, το νέο TT μπορεί να μην έχει την εκρηκτικότητα των βενζινοκίνητων εκδόσεων που είχαμε οδηγήσει στο εξωτερικό, ωστόσο η πλούσια ροπή του κινητήρα και το στροφάρισμά του από πολύ χαμηλά, σε συνδυασμό και με το χαμηλό βάρος (1.265 κιλά) αλλά και το σφιχτό 6άρι μηχανικό κιβώτιο, του προσφέρουν πολύ γρήγορες επιδόσεις. 


Πιο συγκεκριμένα, με βάση τις μετρήσεις μας, το 0-100 χλμ./ώρα έρχεται σε 7 δλ., ενώ με 4η σχέση στο κιβώτιο απαιτούνται 5,7 δλ. για το 60-100 χλμ./ώρα (8,6 δλ. με 5η). Για το 80-120 χλμ./ώρα, πάλι χρειάζονται 7,5 δλ. με 5η και 10,4 δλ. με 6η. Η τελική ταχύτητα με βάση τις τιμές του κατασκευαστή είναι 241 χλμ./ώρα.

Την ίδια στιγμή, η κατανάλωση διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα για τα δεδομένα της κατασκευής (4,2 λτ./100 χλμ. ανακοινώνει η Audi), με ένα νούμερο στα 7,0 λτ./100 χλμ. να είναι πιο ρεαλιστικό. Σημειώστε ότι αυτή η έκδοση του TT εντάσσεται στα «ultra» μοντέλα της Audi, αφού φέρει μια σειρά από μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας και καυσίμου (Start/ Stop, αεροδυναμική, τεχνολογίες χαμηλού βάρους κ.λ.π.).

 
  • Vicarious

    2,0 TDI... Βρε τι μου θυμίζει... Κάποιο θέμα από την επικαιρότητα! Πάντως, στείλατε ένα mail με δοκιμές και οι 3 από τις 5 αφορού αυτοκίνητα του VAG με diesel κινητήρες. Πολύ καλό το τρολάρισμα, αλλά παρεξηγείται καμιά φορά!

      4
  • Billy The King

    Μου άρεσε το σχόλιο όσον αφορά την εμφάνιση και τον κινητήρα. "Εμφάνιση (Σαν σκρίνιο δεκαετίας του 60), κινητήρας-επιδόσεις (Εδώ γελάμε. Απ΄ότι λένε ο συγκεκριμένος κινητήρας είναι πολύ γρήγορος σε κατηφόρες), κατανάλωση (Εδώ ξεκαρδιζόμαστε στα γέλια. Σας συστήνω την ταινία Εντιμότατοι Απατεώνες του 2012 σε σκηνοθεσία του Μάικλ Χόφμαν). Επίσης κυκλοφορεί και το νέο τραγούδι (μεγάλη επιτυχία) με τον Αλέκο Κιτσάκη. Μας πήρανε χαμπάρι μας πήρε ο ποταμός μας έκλεισε το σπίτι ο Αμερικανός

      3