Μία νέα έκδοση του Ford Focus RS, με την ονομασία Ford Focus RS Edition λάνσαρε η εταιρεία.

Tο Focus RS Edition είναι ήδη διαθέσιμη στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, χωρίς να γνωρίζουμε αν θα προσφερθεί και στη χώρα μας.

Νέο Ford Focus RS Edition

4.518 Επισκέψεις στο άρθρο (14/9/2017)

Μία νέα έκδοση του Ford Focus RS, με την ονομασία Ford Focus RS Edition λάνσαρε η εταιρεία.

Η νέα αυτή έκδοση διαθέτει διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης αλλά και μοναδικό στυλ, με τους ανθρώπους της εταιρείας να στοχεύουν στη δημιουργία ενός ακόμη καλύτερου μοντέλου. Στο Ford Focus RS Edition έχει προστεθεί Quaife διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, το οποίο συμβάλει στη βελτίωση της πρόσφυσης στους εμπρός τροχούς, έτσι ώστε το αυτοκίνητο να μπορεί να παράγει περισσότερη δύναμη με λιγότερη κίνηση των τροχών.
 
Επιπλέον προσφέρει περισσότερη σταθερότητα, επιτρέποντας στους οδηγούς να πάρουν ακόμα περισσότερη ισχύ από τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 2,3 λίτρων απόδοσης 350 ίππων. Το συγκεκριμένο διαφορικό λειτουργεί σε συνδυασμό με το σύστημα τετρακίνησης του Focus RS, με τον διευθυντή της Ford στην Ευρώπη Leo Roeks να δηλώνει πως στην πίστα, συν τις άλλοις, θα μεγιστοποιηθεί η επιτάχυνση κατά την έξοδο από τις στροφές.
Σε ότι αφορά την εξωτερική εμφάνιση η αυτοκινητοβιομηχανία προσφέρει τη νέα έκδοση μόνο σε χρώμα Nitrous Blue με μαύρη οροφή, μαύρους καθρέφτες και μαύρη αεροτομή όπου βρίσκεται το λογότυπο «RS» στο χρώμα του αμαξώματος, ενώ δεν θα πρέπει παραλείψουμε την αναφορά και στις μαύρες 19άρες ζάντες.
 
Στο εσωτερικό θα βρει κανείς σπορ καθίσματα Recaro και ένα θερμαινόμενο τιμόνι, ενώ το μοντέλο είναι εξοπλισμένο με τον σύστημα Active City Stop, το οποίο μέσω κάμερας ανιχνεύει την κίνηση από το προπορευόμενο όχημα και προφορτίζει τα φρένα, έτσι σε περίπτωση που χρειαστεί να φρενάρει το αυτοκίνητο το πραγματοποιεί στη μικρότερη δυνατή απόσταση, ενώ αν δεν ενεργήσει ο οδηγός ενεργοποιεί αυτόματα τα φρένα για να αποφευχθεί η σύγκρουση.
 
Τέλος να αναφέρουμε πως το Focus RS Edition είναι ήδη διαθέσιμη στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, χωρίς να γνωρίζουμε αν θα προσφερθεί και στη χώρα μας.  

Mercedes
test center