Νέο Ford GT Carbon Series

7.574 Επισκέψεις στο άρθρο (30/10/2018)

Η Ford παρουσίασε μια νέα ειδική, περιορισμένης παραγωγής έκδοση του GT εν ονομάτι Carbon Series που, όπως διαφαίνεται και από την ονομασία της ενσωματώνει ανθρακονημάτινα στοιχεία που μειώνουν το βάρος.

Το εμβληματικό μοντέλο της Ford αποκτά μια νέα ειδική έκδοση, εν όψει του SEMA Show που πραγματοποιείται στο Λας Βέγκας της Νεβάδα από σήμερα 30 Οκτωβρίου έως και τις 2 Νοεμβρίου. Το νέο Ford GT Carbon Series θα ενσωματωθεί στις λιγοστές μονάδες που κυκλοφορούν παγκοσμίως. Υπενθυμίζουμε πως, αρχικά η Ford είχε ανακοινώσει καθεστώς περιορισμένης παραγωγής για το GT, ωστόσο η μεγάλη ζήτηση του κοινού είχε κάνει τα στελέχη της μάρκας να επεκτείνουν τη διάρκεια της από τα δύο στα τέσσερα χρόνια, χωρίς να έχει γνωστοποιήσει προς το παρόν πόσες περισσότερες από τις αρχικές 500 μονάδες θα βγουν τελικά από το εργοστάσιο.
 

Σήμερα, λοιπόν, παρουσίασε το νέο GT Carbon Series που επιστρατεύει πλήθος ανθρακονημάτινων στοιχείων και ελαφρών μετάλλων, τόσο στο αμάξωμα όσο και στα περιφερειακά μέρη καταφέροντας μείωση του συνολικού βάρους της τάξεως των 40 pounds, ήτοι περί τα 18 κιλά. Τονίζουμε πως, η εν λόγω έκδοση είναι η ελαφρύτερη της γκάμας, παίρνοντας τα σκήπτρα από την Comptetition. Αισθητικά, το αμερικάνικο supercar «ντύνεται» με δύο ανθρακονημάτινες ρίγες που διέπουν κατά μήκος το μυώδες αμάξωμα, ενώ και στο εσωτερικό ενσωματώνονται ανθρακονημάτινες λεπτομέρειες στο ταμπλό και την κονσόλα μεταξύ οδηγού και συνοδηγού τονίζοντας τη διαφορετικότητα της έκδοσης.

Αναλυτικότερα, οι μηχανικοί της Ford έχουν εφοδιάσει το GT με ανθρακονημάτινες ζάντες, εξάτμιση και μπουλόνια από τιτάνιο, αλλά και πολυανθρακικό κάλυμμα του κινητήρα στο πίσω μέρος με επιπλέον αεραγωγούς. Επιπρόσθετα, μικρές «απώλειες» παρατηρεί κανείς και στην καμπίνα του GT, καθώς παρελθόν αποτελούν οι ποτηροθήκες και ο αποθηκευτικός χώρος για μικροαντικείμενα δίπλα από το κάθισμα του οδηγού. Από την άλλη, οι άνθρωποι της μάρκας έχουν φροντίσει για την ενημέρωση και ψυχαγωγία των δύο επιβατών μέσω του συστήματος SYNC3, ενώ και ο κλιματισμός δεν μπήκα στη λίστα των θυσιών για τη μέγιστη απώλεια περιττών κιλών.

Τέλος, σημειώνουμε πως, οι παραγγελίες έχουν ήδη ανοίξει για μια κλειστή κάστα προεγκεκριμένων πελατών, ενώ θα γίνει διαθέσιμο και για το ευρύ κοινό από τις 8 Νοεμβρίου.

Toyota
test center