Nέο Ford Puma: Το next big thing στα B-SUV!

5.938 Επισκέψεις στο άρθρο (13/7/2019)

Το νέο Ford Puma είναι είναι τεράστιο σε πλάτος, με εξωπραγματικό πορτ-μπαγκάζ, άγρια εμφάνιση και πολλή τεχνολογία. Είναι το next big thing της κατηγορία των B-SUV;


Το όνομα Puma επέστρεψε για τη Ford, όχι μικρό κουπέ, όπως στο παρελθόν, αλλά ως το επόμενο μικρό της SUV. 
 
Με μήκος αμαξώματος 4,19 μ. βρίσκεται στο μέσο της κατηγορίας, που η αλήθεια είναι πως «έχει πάρει τα πάνω» της τον τελευταίο καιρό από πλευράς διαστάσεων και παρά το γεγονός πως είναι βασισμένο πάνω στο πάτωμα του Fiesta, ορθώς διαφέρει παρασάγγας από το κλασσικό μικρό της Ford.
 
Το νέο Ford Puma διαθέτει πολύ δυναμική και ξεχωριστή εμφάνιση, απόρροια τόσο των γραμμών του, όσο και των διαστάσεών του προχωρώντας παρακάτω τη σχεδιαστική γλώσσα της Ford, έτσι όπως την είδαμε στο επόμενης γενιάς Kuga.
 
Με πλάτος 1,93 μέτρα επιβάλλει την παρουσία του στο χώρο, τονίζοντας ακόμα πιο πολύ το δυναμισμό του, ενώ παράλληλα μας προϊδεάζει για ένα άνετο εσωτερικό, ικανό να φιλοξενήσει ακόμα και 5 ενήλικες.
 
Διαβάζοντας ωστόσο τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, αυτό που κάνει «μπαμ» είναι ο χώρος αποσκευών στα 456 λίτρα, μεγαλύτερος δηλαδή από πολλά μικρομεσαία SUV. Ποιος οικογενειάρχης δε θα εκτιμήσει αυτόν τον χώρο όταν πάει διακοπές;
 
Φυσικά η Ford πέρα από τα παραπάνω που ήδη κάνουν το Puma να ξεχωρίζει, εφοδιάζει το Puma με την πιο προηγμένη τεχνολογία της. Δε θα σταθούμε στα συστήματα ασφαλείας που τα έχουμε ξαναδεί στην κατηγορία, αλλά σε αυτά της άνεσης, όπως τα καθίσματα με λειτουργία μασάζ και την ηλεκτρική πίσω πόρτα, που σε B-SUV δε συναντώνται.
 
Το προφίλ ολοκληρώνεται με την παρουσία του 1.000άρη 3κύλινδρου Ecoboost σε δύο εκδόσεις ισχύος. Μια με 125 και μία με 155 άλογα. Αμφότερες με σύστημα απενεργοποίησης του ενός κυλίνδρου, ενώ ο πιο ισχυρός θα έχει μάλιστα και ήπιο υβριδικό σύστημα 48 Volt. Πιο μετά μάλιστα, θα δούμε και τον 1,5 EcoBlue με 125 άλογα και 7άρι αυτόματο κιβώτιο.
 
Με πορτ-μπαγκάζ που προκαλεί δέος, επιβλητική παρουσία, ευρύχωρη καμπίνα, full στην τεχνολογία και υβριδικό μοτέρ, το νέο Puma, μπορεί να γίνει o ηγέτης στην κατηγορία του. Υπάρχει κάτι που του λείπει; Εσείς τι πιστεύετε;

NEO TRAFIC
moto