Η επίσημη παρουσίαση του θα γίνει τον επόμενο μήνα στην Έκθεση της Σαγκάης.

Tα φωτιστικά σώματα και ο διαχύτης φέρνουν ξανά στο μυαλό το γαλλικό μοντέλο.

Το εσωτερικό πάντως είναι μοναδικό.

Nέο Geely SX12

3.554 Επισκέψεις στο άρθρο (21/3/2019)

To νέο Geely SX12 μπορεί να έχει άλλο χαρακτήρα αλλά οι ομοιότητες με το γαλλικό SUV είναι παραπάνω από εμφανείς...

Οι πρώτες εικόνες του Geely SX12 ήρθαν στο φως της δημοσιότητας πριν από λίγο μέσα από αυτοκινητιστικά κινεζικά μέσα ενημέρωσης. Για άλλη μια φορά, οι σχεδιαστές της μάρκας φαίνεται πως δεν είχαν μεγάλη έμπνευση αναφορικά με την εμφάνιση του μοντέλου, αφού το νέο SX12 έχει πολύ εμφανείς ομοιότητες με το Citroen C5 Aircross.

H εταιρεία έχει δημιουργήσει ένα αρκετά boxy SUV,  ωστόσο τα πολύ λεπτά φωτιστικά σώματα μοιάζουν αρκετά με αυτά του γαλλικού SUV, αν και πιο χαμηλά, ο προφυλακτήρας και ο «ιδιότροπος» σε σχεδίαση διαχύτης δίνουν στο αυτοκίνητο άλλο αέρα. Οι επιρροές από την Citroen είναι εμφανείς και στο πλάι λόγω των «air bumps» προστατευτικών, ενώ πίσω τα φωτιστικά σώματα και ο διαχύτης φέρνουν ξανά στο μυαλό το γαλλικό μοντέλο.
 
Το εσωτερικό πάντως είναι μοναδικό και εκ πρώτης όψης αρκετά hi-tech. Το μάτι πέφτει στις δύο οθόνες, ενώ  συναντούμε φινίρισμα από χρώμιο στην κονσόλα και τον επιλογέα ταχυτήτων.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου δεν έχουν γίνει γνωστά, αλλά οι πληροφορίες συγκλίνουν πως το αυτοκίνητο θα παίρνει ισχύ από έναν 1.500άρη turbo με 177 άλογα. Η επίσημη παρουσίαση του θα γίνει τον επόμενο μήνα στην Έκθεση της Σαγκάης.
 

Toyota
test center