11 φωτογραφίες »

Το Staria έχει υιοθετήσει μία νέα φιλοσοφία σχεδιασμού, η οποία ξεκίνησε από τη διαμόρφωση του εσωτερικού και στη συνέχεια επεκτάθηκε στο εξωτερικό

Νέο Hyundai Staria

5.151 Επισκέψεις στο άρθρο (13/4/2021)

Μετά το πλήθος πληροφοριών που είχε δώσει στη δημοσιότητα, η Hyundai προχώρησε στην πλήρη αποκάλυψη του νέου της πολυμορφικού με την ονομασία Staria.


Ξεκινώντας από το μπροστινό άκρο του Staria, περιλαμβάνει μία λεπτή LED μπάρα που τρέχει σε ολόκληρο το πλάτος του μπροστινού μέρους και συνδυάζεται με τους προβολείς που είναι χαμηλά τοποθετημένοι στις δύο πλευρές της μάσκας. Το πλαϊνό μέρος χαρακτηρίζεται από πολύ μεγάλα παράθυρα, ενώ η εικόνα του πίσω μέρους φέρει μεγαλύτερη απλότητα και περιλαμβάνει κάθετα πίσω φώτα και ένα μεγάλο παράθυρο.
 
Διαθέσιμη θα είναι και μία πιο πλούσια έκδοση. Το εν λόγω μοντέλο θα έχει την ονομασία Staria Premium και θα απολαμβάνει μίας μοναδικής μάσκας με διαφορετικό σχεδιασμό και χάλκινα διακοσμητικά στοιχεία που θα βρίσκουμε ακόμα και στο λογότυπο της μάρκας, τους τροχούς, τους καθρέφτες και τις λαβές των θυρών. Το Staria Premium διαθέτει επίσης τροχούς 18 ιντσών. Εννέα εξωτερικά χρώματα θα είναι διαθέσιμα.
 
Το εσωτερικό του Staria είναι το μεγάλο του «όπλο», όντας πολύ ευρύχωρο, με την Hyundai να υπογραμμίζει πως είναι εμπνευσμένο από το σαλόνι ενός κρουαζιερόπλοιου. Μπορεί να διαμορφωθεί για να φιλοξενεί από 2 έως και 11 επιβάτες, κάτι που το κάνει κατάλληλο τόσο για οικογένειες όσο και για επαγγελματική χρήση. Το Staria Premium θα διατίθεται σε διαμορφώσεις 7, 9 και 11 θέσεων.
 
Η καμπίνα περιλαμβάνει οθόνη αφής για το σύστημα ψυχαγωγίας μεγέθους 10,25 ιντσών και ένα ψηφιακό πίνακα οργάνων. Όλες οι εκδόσεις του Staria Premium διατίθενται επίσης στάνταρ με φωτισμό περιβάλλοντος και για τα μοντέλα 7 θέσεων, μια λειτουργία χαλάρωσης όπου με ένα άγγιγμα ανακλίνει τα καθίσματα της δεύτερης σειράς. Στην 9θέσια έκδοση τα καθίσματα της δεύτερης σειράς να μπορούν να περιστραφούν 180 μοίρες και οι επιβάτες στις θέσεις αυτές να αντικρίσουν τους υπόλοιπους. 
 
Δύο κινητήρες θα προσφερθούν συνολικά. Η μοναδική επιλογή για την Ευρώπη θα είναι ο τετρακύλινδρος VGT 2,2 λίτρων diesel που προσφέρει 177 ίππους και 431 Nm ροπής και μπορεί να συνδυαστεί είτε με εξατάχυτο χειροκίνητο είτε με οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Από κει και πέρα σε άλλες  αγορές δεύτερη επιλογή θα είναι ο 3,5 λίτρων MPI Smartstream κινητήρας, 272 ίππων και 331 Nm ροπής που συνεργάζεται αποκλειστικά με οκτατάχυτο αυτόματο.
 
Οι πωλήσεις του νέου Hyundai Staria θα ξεκινήσουν το δεύτερο εξάμηνο του 2021. Το μοντέλο 11 θέσεων θα είναι διαθέσιμο μόνο στην Κορέα.

Toyota
test center