Tο νέο Hyundai Venue έχει διαστάσεις σχεδόν ίδιες με αυτές του i20.

Νέο Hyundai Venue: Είναι τo πρώτο πραγματικά μικρό SUV;

8.882 Επισκέψεις στο άρθρο (22/5/2019)

Το Hyundai Venue έρχεται με διαστάσεις κλασσικού μικρού και χώρους μικρού crossover. Μπορεί με αυτά τα στοιχεία να αλλάξει τα δεδομένα της κατηγορίας και να βρει και μιμητές από άλλες εταιρείες. Είναι απειλή για το B-Segment;

Η κατηγορία των μικρών crossover συνεχίζει να τραβά το ενδιαφέρον του κοινού και για αυτό η Hyundai δεν έχασε την ευκαιρία να παρουσιάσει το ολοκαίνουριο SUV της, με την ονομασία Venue, το οποίο θα τοποθετηθεί στην γκάμα κάτω από το Kona.

Αυτό που ξεχωρίζει είναι το μήκος του αμαξώματος το οποίο ανέρχεται 4.036 χλστ., δηλαδή μόλις 1 χλστ. πιο μακρύ από το i20 και ακριβώς στο μέσο όρο της κατηγορίας των μικρών και κατά 6 πόντους κοντύτερο από το πιο μικρό SUV της αγοράς αυτή τη στιγμή, το Ford EcoSport. Συνεπώς η ευελιξία και εύρεση θέσης παρκαρίσματος  θα είναι σαφώς καλύτερα από ότι με ένα κλασσικό μικρό SUV.

Αυτό σημαίνει και μικρότερους χώρους για τους επιβάτες; Η απάντηση είναι όχι, καθώς το μεταξόνιό του έχει μήκος 2.520 χλστ., νούμερο που το κατατάσσει πιο ψηλά από το Vitara και το EcoSport, συνεπώς  θα μπορεί να φιλοξενήσει άνετα 4 ενήλικες. Όσον αφορά στο χώρο αποσκευών, σύμφωνα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά που ανακοινώνει η Hyundai για τις Η.Π.Α. είναι 529 λίτρα. ΟΚ, μπορεί οι μετρήσεις να γίνονται διαφορετικά στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, ωστόσο το δείγμα είναι σίγουρα θετικό.

Ανακεφαλαιώνουμε λοιπόν, το Venue έχει διαστάσεις μικρού, αλλά χώρους επιβατών και αποσκευών όπως ενός μικρού SUV. Αρκετά για να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του κοινού.

Τι μένει για να διαμορφώσουμε το πλήρες προφίλ του. Αρχικά οι κινητήρες, όπου σύμφωνα με πληροφορίες στην Ευρώπη θεωρείται δεδομένος ο εφοδιασμός του με τον 1.000άρη T-GDi κινητήρα ισχύος έως και 120 ίππων, όπως στο Kona και το i20, αλλά και η τιμή, που εν τέλει θα κρίνει και την επιτυχία του.

Ακριβής πρόβλεψη δε μπορεί να γίνει, ωστόσο αναμένεται να είναι φθηνότερο από το Kona και ακριβότερο από το i20. Κάνοντας λοιπόν μια πρώτη προσέγγιση το Kona με τον κινητήρα των 120 ίππων κοστίζει 16.890 ευρώ, ενώ το i20 με το ίδιο μοτέρ 14.590. ¶ρα για το Venue αναμένεται μια τιμή λίγο κάτω από τις 16.000 ευρώ. Σίγουρα αρκετά θελκτική και ανταγωνιστική.
 
Μέχρι στιγμής σε αυτές τις διαστάσεις συναντούσαμε μόνο εκδόσεις συμβατικών μικρών με crossover χαρακτηριστικά, όπως το Fiesta Active. Το Hyundai Venue όμως φέρνει κάτι το καινούριο στην αγορά, ένα πραγματικά μικρό SUV, τόσο σε εμφάνιση, όσο και σε χαρακτηριστικά.
 
Εσείς τι πιστεύετε, θα πετύχει το νέο Venue; Θα μπουν και άλλοι κατασκευαστές στη λογική να φτιάξουν ακόμα πιο μικρά SUV; Και συγκριτικά με ένα κλασσικό μικρό, θα πλήρωνες 1.000-1.500 ευρώ παραπάνω για ένα μικρό μοντέλο που θα ήταν όντως crossover; 

Toyota
test center