4 φωτογραφίες »

Το νέο K5 βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα που χρησιμοποιεί και το Hyundai Sonata.

Νέο Kia K5

11.799 Επισκέψεις στο άρθρο (1/7/2020)

To σεντάν αυτό έχει τραβήξει το ενδιαφέρον του κοινού στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Θα το θέλατε στην Ελλάδα;


Στην αποκάλυψη του νέου K5 για την αγορά της Βόρειας Αμερικής προχώρησε η Kia. Πρόκειται για ένα οικογενειακό σεντάν που έρχεται να αντικαταστήσει το Optima αλλά σε σχέση με αυτό, υιοθετεί πιο σπορ λουκ.

Το νέο K5 βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα που χρησιμοποιεί και το Hyundai Sonata, κάτι που το κάνει ελαφρώς μεγαλύτερο, σε σχέση με το Optima τόσο σε μήκος και σε πλάτος όσο και σε μεταξόνιο. Πολύ σπορτίφ είναι ο πρόβολος του σεντάν, ιδιαίτερα όσον αφορά στην σχεδίαση στης γρίλιας σε συνδυασμό με τα μικρά και άγρια φωτιστικά σώματα. Πιο συντηρητική αλλά εξίσου μοντέρνα είναι η σχεδίαση του πίσω μέρους, με μια ράβδο να ενώνει τα δύο φωτιστικά σώματα.

Το σκηνικό στην καμπίνα μας είναι γνώριμο από άλλα καινούρια μοντέλα της φίρμας. Στο κέντρο δεσπόζει η οθόνη infotainment μεταξύ 8 και 10,25 ιντσών, τα καθίσματα είναι δερμάτινα ενώ ο τεχνολογικός εξοπλισμός είναι μεγάλος.

Το K5 παίρνει ισχύ είτε από έναν 1.600άρη υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης με ιπποδύναμη 180 άλογα και 264 Nm ροπής είτε από έναν turbo 2,5 λίτρων κινητήρα απόδοσης 290 ίππων και 421 Nm ροπής, με το σύστημα τετρακίνησης να προσφέρεται προαιρετικά και στις δύο εκδόσεις. Το φθινόπωρο θα γίνει διαθέσιμη και η GT έκδοση με έναν 2λιτρο turbo κινητήρα.
 

Toyota
test center