To μοτέρ του συνδυάζεται είτε με τετρακίνηση είτε με κίνηση στους εμπρός τροχούς ενώ το κιβώτιο πρόκειται για 6αρι αυτόματο.

Η Mazda ανακοινώνει 4,9 μέτρα μήκους, 1,84 μέτρα πλάτους και 1,73 μέτρα ύψους, ενώ το μεταξόνιο εκτείνεται στα 2,93 μέτρα.

Το CX-8 θα αποτελέσει τη ναυαρχίδα της Mazda στην πατρίδα της.

Στον εσωτερικό διάκοσμο, παρατηρούμε τριάκτινο τιμόνι, πολύχρωμο HUD και όπως αναφέρει η εταιρεία θα υπάρχει μια σειρά άλλων συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης.

Nέο Μazda CX-8

6.739 Επισκέψεις στο άρθρο (14/9/2017)

Οι Ιάπωνες στη Μazda αποκάλυψαν το νέο CX-8 που θα αποτελέσει την ναυαρχίδα της μάρκας στην αγορά της Ιαπωνίας. Θα το δούμε άραγε στην Ευρώπη ή ακόμα και στην Ελλάδα κάποια στιγμή;

Το νέο CX-8 αποκαλύφθηκε επίσημα από την Mazda αυτήν την βδομάδα για την αγορά της Ιαπωνίας.

Η Mazda ανακοινώνει 4,9 μέτρα μήκους, 1,84 μέτρα πλάτους και 1,73 μέτρα ύψους, ενώ το μεταξόνιο εκτείνεται στα 2,93 μέτρα. Οπότε το CX-8 είναι ελαφρώς μικρότερο από το CX-9, αν και τα δύο μοντέλα έχουν το ίδιο μεταξόνιο. Είναι το ίδιο πλατύ με το CX-5 και πιο ψηλό από αυτό, ενώ υπενθυμίζουμε πως τα CX-5 και CX-9 μοιράζονται την ίδια πλατφόρμα SkyActiv.

Στον εσωτερικό διάκοσμο, παρατηρούμε τριάκτινο τιμόνι, πολύχρωμο HUD και όπως αναφέρει η εταιρεία θα υπάρχει μια σειρά άλλων συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης. Επιπρόσθετα, η φίρμα πέρα από τα  συστήματα ασφαλείας προσέφερε το τελευταίας τεχνολογίας σύστημα G-Vectoring Control που σύμφωνα με την εταιρεία προσφέρει «δίνει στους οδηγούς περισσότερη αυτοπεποίθηση και έλεγχο κατά τη διάρκεια της οδήγησης».
 
Στην Ιαπωνία το Mazda CX-8 θα διατίθεται με τον turbo diesel SkyActiv-D των 2,2 λίτρων που αποδίδει 190 άλογα και 450 Nm ροπής. To μοτέρ του συνδυάζεται είτε με τετρακίνηση είτε με κίνηση στους εμπρός τροχούς ενώ το κιβώτιο πρόκειται για 6αρι αυτόματο.

Με την τρίτη σειρά καθισμάτων, το 7-θέσιο CX-8 έχει 239 λτ χωρητικότητα ενώ αν η τελευταία σειρά διπλωθεί τότε η χωρητικότητα φτάνει τα 572 λτ.

Το CX-8 θα αποτελέσει τη ναυαρχίδα της Mazda στην πατρίδα της, ενώ λέγεται ότι θα εξαχθεί  και σε άλλες αγορές της Ασίας, αλλά και στην Αυστραλία.

Hyundai
vw