Η εξωτερική του σχεδίαση είναι λιτή αλλά εξόχως φουτουριστική.

Το IMs εξοπλίζεται με μια μπαταρία 115 kWh.

Όταν το αυτόνομο mode οδήγησης είναι επιλεγμένο, το τιμόνι «μαζεύεται».

Nέο Nissan ΙMs concept

12.994 Επισκέψεις στο άρθρο (15/1/2019)

Δύο διαφορετικούς κόσμους θέλησε να ενώσει σε ένα μοντέλο η Nissan με το νέο της concept. Τα κατάφερε;

Οι πωλήσεις των σεντάν έχουν υποστεί μεγάλη μείωση στο μερίδιο αγοράς τους αντίθετα με τα crossover που βλέπουν τις πωλήσεις τους να αυξάνονται συνεχώς. Τώρα, η Nissan ισχυρίζεται πως βρήκε έναν τρόπο να συνδυάσει τους δύο αυτούς κόσμους μέσω του IMs concept που παρουσίασε στο Nτιτρόιτ.

Η μάρκα το χαρακτηρίζει σαν ένα «υπερυψωμένο σπορ σεντάν» και πράγματι πρόκειται για ένα μοντέρνο crossover σε ό,τι έχει να κάνει με την απόσταση από το έδαφος την ίδια ώρα που υιοθετεί αμάξωμα saloon. Η εξωτερική του σχεδίαση είναι λιτή αλλά εξόχως φουτουριστική. Το μάτι στο μπροστά μέρος πέφτει στα φωτιστικά σώματα σε σχήμα Λ που καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του προβόλου ενώ το πίσω μέρος εξοπλίζεται με ένα σώμα φωτός που το καλύπτει από άκρη σε άκρη.
 
Στον τομέα της ισχύος, το IMs εξοπλίζεται με μια μπαταρία 115 kWh σε συνδυασμό με δύο ηλεκτρικά μοτέρ συνολικής ιπποδύναμης 490 αλόγων και 799 Νm ροπής. Λεπτομέρειες για τις επιδόσεις δεν έχουν γίνει γνωστές, η ηλεκτρική του αυτονομία φτάνει πάντως τα 611 χλμ.

Ο τεχνολογικός εξοπλισμός είναι πλούσιος και περιλαμβάνει πλήθος αυτόνομων συστημάτων αυτόνομης οδήγησης. Μάλιστα, η Nissan αναφέρει ότι όταν το αυτόνομο mode οδήγησης είναι επιλεγμένο, το τιμόνι «μαζεύεται» για να είναι ο οδηγός πιο άνετος και ότι ενεργοποιούνται μια σειρά από εξωτερικά φώτα για να ενημερώνονται οι πεζοί και οι άλλοι χρήστες του οδικού δικτύου ότι βρίσκεται σε αυτόνομη λειτουργία.

Γνωρίστε το.
 

Mercedes
test center