• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Νέο Nissan Navara AT32

2.947 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 29/1/2020
 

Η Nissan λανσάρει τη νέα ειδική έκδοση του Navara, εν ονόματι Off-Roader ΑΤ32, που προβάλλει ακόμα πιο σκληροτράχηλο χαρακτήρα με μεγάλους τροχούς και τονισμένα off-road στοιχεία.

Η νέα και πλήρως ανανεωμένη –εκτός δρόμου- έκδοση του Nissan Navara, μεταξύ άλλων εφοδιάζεται με πετρελαιοκινητήρα που πληροί τις αυστηρότερες προδιαγραφές ρύπων, με βάση τη μέτρηση τους (καθώς και της κατανάλωσης φυσικά) μέσω του προτύπου WLTP. Ωστόσο, θα μπορούσε να πει κάποιος πως αυτό το σημείο που απασχολεί λιγότερο τους υποψήφιους ιδιοκτήτες του εξαιρετικού και άκρως δυναμικού αυτού Pick-Up, το οποίο έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την εταιρεία βελτιώσεων «Arctic Trucks», για να μπορεί να ανταποκριθεί ακόμη και στις πιο απαιτητικές εντός και –κυρίως- εκτός δρόμου συνθήκες κίνησης.

Μια από τις σημαντικότερες τροποποιήσεις της νέας έκδοσης «Off Roader AT32» του Nissan Navara σε σχέση με τον προκάτοχο της, είναι η εφαρμογή μιας –νέου τύπου- πλήρους προστατευτικής επένδυσης στο κάτω μέρος του αμαξώματος, από ελαφρύ κράμα αλουμινίου. Πέραν της μείωσης του συνολικού απόβαρου, το νέο σχήμα της εν λόγω επένδυσης διασφαλίζει την βέλτιστη προστασία όλων των ευπαθών μηχανικών τμημάτων του οχήματος κατά την κίνηση σε έντονες εδαφικές ανωμαλίες.

Παράλληλα, φέρει νέα ελαστικά της Nokian που διασφαλίζουν μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και ενισχύουν την οδική συμπεριφορά του οχήματος στην άσφαλτο, χωρίς να επηρεάζουν στο ελάχιστο τις εξαιρετικές –εκτός δρόμου- ικανότητες του. Τα εν λόγω ελαστικά μάλιστα συνδυάζονται με νέες ζάντες αλουμινίου (μαύρου χρώματος) με διπλές βαλβίδες προκειμένου να διασφαλίζεται η πιο άμεση και ακριβής μεταβολή της πίεσης του αέρα στα ελαστικά κατά τη μετάβαση μεταξύ διαφορετικών τύπων οδοστρώματος.

Επιπρόσθετα, οι τονισμένοι θόλοι των τροχών με τις ειδικές δομικές ενισχύσεις συνδυάζονται με νέα ανάρτηση της Bilstein ενώ, ο έντονος δυναμισμός της αισθητικής του οχήματος ενισχύεται από την εκτεταμένη χρήση αυτοκόλλητων επενδύσεων στα φτερά, τα πλευρικά σκαλοπάτια, τους τροχούς, την πόρτα του χώρου φόρτωσης κ.ά.

Πλούσιος όμως είναι και ο προαιρετικός εξοπλισμός που μπορεί να αποκτήσει κάποιος με την έκδοση «Off Roader AT32» του Navara καθώς περιλαμβάνει στοιχεία όπως το ηλεκτρονικό κλείδωμα του εμπρός διαφορικού και η εισαγωγή αέρα τύπου «Snorkel» που αυξάνει το μέγιστο βάθος των υδάτινων εμποδίων που το Navara μπορεί να… αντιμετωπίσει στα 800 χλστ.

Αντίστοιχα, πλήρης είναι και ο κατάλογος των τεχνολογικών καινοτομιών ως προς τα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του έργου του οδηγού που προσφέρει η Nissan με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα τα Hill Start AssistHill Descent ControlIntelligent Emergency Braking και Intelligent Around View Monitor, που περιλαμβάνονται στον βασικό εξοπλισμό.