4 φωτογραφίες »

Nέο Nissan Note

6.049 Επισκέψεις στο άρθρο (24/11/2020)

H Νissan αποκάλυψε το νέας γενιάς Note προσφέροντάς του νέα εμφάνιση, περισσότερους χώρους και πλούσιο τεχνολογικό εξοπλισμό.


To Νissan Note σταμάτησε να προσφέρεται στην Ευρώπη στις αρχές του 2017, ωστόσο σημειώνει επιτυχημένη εμπορική πορεία στην εγχώρια αγορά της Ιαπωνίας.

Το τρίτης γενιάς Note κάνει τώρα το ντεμπούτο του μεχαρακτηριστικά hatchback και βαν αλλά υιοθετώντας την νέα σχεδιαστική ταυτότητα της φίρμας. Στην εξωτερική του σχεδίαση μπορούμε να δούμε ότι παίρνει δάνειο κάποια στοιχεία από το Ariya ενώ πρέπει να τονίσουμε πως η σχεδίασή του είναι σε σημαντικό βαθμό πιο μοντέρνα από το μοντέλο που θα αντικαταστήσει, αφού το τρέχον Note βρίσκεται στην αγορά εδώ και 8 χρόνια.

Αν και τα νέα αυτοκίνητα τείνουν να μεγαλώνουν σε διαστάσεις σε σχέση με τους προκατόχους τους, το νέο Note είναι 55 χιλιοστά μικρότερο σε μήκος σε σχέση με πριν ενώ το μεταξόνιό του έχει επίσης μικρύνει κατά 20 χιλιοστά.Την ίδια στιγμή, η Nissan υπόσχεται περισσότερους χώρους για τους πίσω επιβάτες λόγω της μετάβασης του μοντέλου στην νέα CMF-B πλατφόρμα της φίρμας.

Το τοπίο στην καμπίνα είναι ριζικά ανασχεδιασμένο ενώ πολύ πιο πλούσιος είναι ο τεχνολογικός εξοπλισμός με δύο οθόνες, μια για τον πίνακα οργάνων και μία για το σύστημα infotainment. Τα νέα καθίσματα "Zero Gravity" είναι άνετα και μπορούν να αναδιπλωθούν για να προσφέρουν περισσότερο χώρο αποσκευων.

Η πρώτη επιλογή στα κινητήρια σύνολα είναι υβριδική και να αποτελείται από έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα 1.200 κ.εκ, μια μπαταρία λιθίου και ένα ηλεκτρικό μοτέρ με συνδυαστική ισχύ περίπου 115 ίππων. Επίσης, θα προσφερθεί και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση με δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα για τον μπροστινό και ένα για τον πίσω άξονα.

Οι τιμές του νέου Nissan Νοte ξεκινούν στην Ιαπωνία από 16.300 ευρώ.
 

Toyota
test center