Νέο Nivus: Το πρώτο coupe B-SUV της VW
13 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Νέο Nivus: Το πρώτο coupe B-SUV της VW

50.429 Επισκέψεις στο άρθρο (29/5/2020)

Η Volkswagen παρουσίασε το νέο Nivus, το πρώτο μικρό SUV με coupe αισθητική στην ιστορία της, που έχει το 2ο μεγαλύτερο πορτμπαγκάζ ανάμεσα στα μικρά μοντέλα της VW και, αν και θα λανσαριστεί αρχικά στην Λατινική Αμερική, θα έρθει στην Ευρώπη.

Οι φήμες για το λανσάρισμα ενός μικρού SUV με coupe στιλ από την γερμανική φίρμα κρατούν εδώ και πολλά χρόνια. Ήρθε η στιγμή, λοιπόν, για το ντεμπούτο του Nivus, του πρώτου coupe-crossover της Volkswagen που παρουσιάστηκε στην μακρινή Βραζιλία. Αισθητικά, συμβαδίζει με την γνώριμη σχεδιαστική γλώσσα της VW αντλώντας λεπτομέρειες από το Polo (βλ. το πλαϊνό νεύρο που διατρέχει τις πόρτες), αλλά και το T-Cross (η φάσα που ενώνει τα οπίσθια φωτιστικά σώματα θυμίζει εν πολλοίς εκείνη του T-Cross), ενώ τα μαύρα πλαστικά που το περιβάλουν τονίζουν τον crossover χαρακτήρα του. Από εκεί και πέρα, το Nivus καταφέρνει να έχει το δικό του ύφος, έχοντας διαφοροποιήσεις σε όλα τα μήκη και πλάτη του αμαξώματος με προεξάρχον στοιχείο το coupe τελείωμα με την κεκλιμένη προς τα πίσω οροφή.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Όσον αφορά στο μηχανικό σκέλος, το νέο Nivus βασίζεται πάνω στην πλατφόρμα-πολυεργαλείο MQB της εταιρεία και μοιράζεται πλήθος στοιχείων με τα έταιρα μικρά μοντέλα, Polo και T-Cross. Είναι μεγαλύτερο από το T-Cross σε μήκος (4.266 χλστ.) ενώ όσον αφορά στο πλάτος και το ύψος οι διαστάσεις ορίζονται σε 1.757 χλστ. και 1.493 χλστ., αντίστοιχα. Το μεταξόνιο μετράται στα 2.566 χλστ., ενώ ο χώρος αποσκευών ορίζεται στα 415 λίτρα, τοποθετώντας το Nivus δεύτερο στη λίστα των μικρών μοντέλων της μάρκας -πίσω από το T-Roc- σε ό,τι έχει να κάνει με τον όγκο του πορτμπαγκάζ (σ.σ. το διαμέρισμα των αποσκευών του T-Roc μπορεί να φιλοξενήσει όγκο έως 445 λτ. ενώ του T-Cross 417 λτ. όταν τα συρόμενα πίσω καθίσματα είναι τέρμα μπροστά τραβηγμένα, αλλιώς όταν βρίσκονται σε κανονική θέση χωρά 347 λτ.). Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
moto