• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Σχεδιαστικά, ο πρόβολος του αυτοκινήτου αντλεί φυσικά έμπνευση από τα πρόσφατα νέα μοντέλα της μάρκας.

Η Renault υπόσχεται πως το Arkana θα συνδυάζει την ποιότητα κύλισης ενός σεντάν με τον χαρακτήρα των crossover/SUV.

Ο εσωτερικός διάκοσμος υιοθετεί και αυτός γνώριμη σχεδίαση.

Νέο Renault Arkana

Διαβάστηκε από 3347 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 24/5/2019
 

H Renault παρουσίασε το μοντέλο παραγωγής του Arkana, ενός SUV με coupe στιλιστικά στοιχεία για την αγορά της Ρωσίας, που μπαίνει ουσιαστικά στην κατηγορία των SAC (Sport Activity Coupe).

To περασμένο καλοκαίρι η Renault παρουσίασε το Arkana concept στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Μόσχας με την προοπτική να το βάλει σε παραγωγή. Σήμερα, το γαλλικό crossover κάνει το ντεμπούτο του και γίνεται αυτόματα διαθέσιμο για την Ρωσία, με τις κάποιες αγορές να αναμένεται να ακολουθήσουν λίγο αργότερα.

Σχεδιαστικά, ο πρόβολος του αυτοκινήτου αντλεί φυσικά έμπνευση από τα πρόσφατα νέα μοντέλα της μάρκας με το μάτι να πέφτει αμέσως στα φωτιστικά σώματα LED σε σχήμα C, δάνειο από το τελευταίο Megane. Aλλα στοιχεία που ξεχωρίζουν είναι η μεγάλη απόσταση του από το έδαφος και φυσικά η κατακλινής οροφή του που ορίζει και τον coupe χαρακτήρα του νέου Arkana.
 
Ο εσωτερικός διάκοσμος υιοθετεί και αυτός γνώριμη σχεδίαση. Στον στάνταρ εξοπλισμό είναι η 8 ιντσών οθόνη του συστήματος infotainment που βρίσκεται τοποθετημένη στο κέντρο της κονσόλας, κλιματισμός, θερμαινόμενα καθίσματα, σένσορες parking κ.α. Όσον αφορά τον χώρο αποσκευών, αυτός μετράται στα 508 λίτρα ή στα 1.333 λίτρα με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα.

Τέλος, η Renault υπόσχεται ότι το Arkana θα συνδυάζει την ποιότητα κύλισης ενός σεντάν με τον χαρακτήρα των crossover/SUV. Κάτω από το καπό θα βρίσκεται είτε ο νέος turbo 1,3 λίτρων κινητήρας της μάρκας με απόδοση 150 άλογα σε συνδυασμό με το CVT X-Tronic αυτόματο κιβώτιο της μάρκας και το σύστημα τετρακίνησης είτε ένα ατμοσφαιρικό μοτέρ 1.600 κ.εκ απόδοσης 115 ίππων.