Tα νέα εντυπωσιακά και τραβηγμένα στις άκρες φώτα σε συνδυασμό με την μάσκα και τον αιχμηρό προφυλακτήρα αποτελούν χαρακτηριστικά στυλιστικά στοιχεία του νέου Leon.

Η 4η γενιά του SEAT Leon θα παρουσιαστεί στα μέσα περίπου του 2019 και προς τα παρόν δύο πράγματα είναι δεδομένα: Η πλατφόρμα MQB και η σχεδίαση, που θα είναι εξέλιξη της σημερινής.

Το πιο σημαντικό στοιχείο για την ηλεκτρική έκδοση του SEAT Leon είναι πως αυτή θα έχει αυτονομία άνω των 400 χλμ. και τιμή ίσως και κάτω από 25.000 ευρώ!

Αποκλειστικό: Νέο SEAT Leon

47.512 Επισκέψεις στο άρθρο (19/9/2018)

Η SEAT σκοπεύει στα μέσα του 2019 να φέρει στην αγορά την 4η γενιά του Leon, η οποία θα χαρακτηρίζεται από την σπορ εμφάνιση και την για πρώτη φορά δυνατότητα ηλεκτροκίνησης.

What is new
- 4η γενιά SEAT Leon
- Πιο σπορ σχεδίαση
- Μέχρι 350 άλογα
- Για πρώτη φορά σε υβριδικό και ηλεκτρικό
- Στα μέσα του 2019

Γενική επίθεση ετοιμάζει η SEAT με την παρουσίαση πληθώρας νέων μοντέλων την επόμενη τριετία, αφού σύμφωνα με δηλώσεις του Υπεύθυνου Έρευνας και Εξέλιξης της ισπανικής φίρμας, Ματίας Ράμπε «η SEAT θα παρουσιάσει 6 ή 7 καινούργια μοντέλα με τα περισσότερα από αυτά να είναι εντελώς νέα». Σημαντικός παίκτης στην ανάπτυξη, που προσδοκά η SEAT είναι φυσικά το επόμενο SEAT Leon, που σαν όνομα εκπροσωπεί από το 1998 την φίρμα στη δημοφιλή μικρομεσαία κατηγορία. 

Πιο αιχμηρό στυλ και νέες αναλογίες
Η 4η γενιά του SEAT Leon θα παρουσιαστεί στα μέσα περίπου του 2019 και προς το παρόν δύο πράγματα είναι δεδομένα. Πρώτον θα βασίζεται στην ξακουστή πλατφόρμα MQB του ομίλου VW, η οποία ξεχωρίζει για το χαμηλό βάρος, την αυξημένη ακαμψία, αλλά και την ευμεταβλητότητά της, που της επιτρέπει να έχει εφαρμογή από τo Audi TT μέχρι τη Skoda Octavia και το VW Golf. To επόμενο σίγουρο είναι η πιο σπορτίφ σχεδίαση, όπως αυτή είναι έκδηλη από τις πρώτες ηλεκτρονικά επεξεργασμένες κατασκοπευτικές μας φωτογραφίες. Είναι εμφανές πως το νέο ισπανικό μικρομεσαίο χάτσμπακ μοντέλο θα ακολουθήσει το δρόμο της εξέλιξης και όχι της επανάστασης με την ισπανική φίρμα να επιδιώκει όλοι να μπορούν να δουν ότι πρόκειται για ένα Leon. Tα νέα εντυπωσιακά και τραβηγμένα στις άκρες φώτα σε συνδυασμό με την μάσκα και τον αιχμηρό προφυλακτήρα αποτελούν χαρακτηριστικά στυλιστικά στοιχεία του νέου Leon. Σε συνδυασμό μάλιστα με τη χαμηλότερη γραμμή οροφής τονίζουν περισσότερο το αυξημένο πλάτος, που αναμένεται να έχει το Leon. To χαρακτηριστικό νεύρο στο πλάι θα διατηρηθεί 100%, ενώ ιδιαίτερα δυναμικό δείχνει και το πίσω μέρος με τα οριζόντια φώτα να αγκαλιάζουν την κολόνα και να «μπαίνουν» στο πίσω καπό. Πληροφορίες για το σχεδιασμό της καμπίνας δεν υπάρχουν ακόμα, ωστόσο αναμένεται βελτίωση της απτής ποιότητας. Μια μικρή αύξηση του μεταξονίου θα ενισχύσει την ευρυχωρία της καμπίνας, αλλά και τη χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ, που αναμένεται να φτάσει στα 400 λτ..

Από 1,0 λτ. και έως 350 άλογα
Σχετικά με τη γκάμα των κινητήρων αναμενόμενη είναι η παρουσία των κινητήρων TSI στο 1,0 και 1,5 λτ. με 116 και 150 άλογα αντίστοιχα, καθώς και του 1,6 TDI πετρελαιοκινητήρα. Oι εκδόσεις βενζίνης θα φέρουν ειδικά φίλτρα ώστε να είναι εναρμονισμένες με τις νέες μεθόδους μέτρησης κατανάλωσης και ρύπων, ενώ οι κινητήρες diesel θα διαθέτουν σύστημα επιλεκτικής κατάλυσης (SCR) με υγρό εξάτμισης Adblue. Η κορυφαία έκδοση CUPRA, η οποία θα παράγεται από το νεότευκτο ομώνυμο σπορ παρακλάδι της SEAT, αναμένεται να έχει απόδοση περί τα 350 άλογα κάνοντας το εν λόγω Leon το ισχυρότερo μοντέλο παραγωγής, που έχει λανσάρει η ισπανική φίρμα. Εκτός από τις συμβατικές εκδόσεις, το νέο SEAT Leon θα διαθέτει και 2 υβριδικές: Μία Plug-in άμεσα διαθέσιμη από το λανσάρισμα του μοντέλου με τις τεχνολογικές λύσεις, που γνωρίζουμε από το υπάρχον VW Golf GTE (1,4 TSI κινητήρας μαζί με ηλεκτροκινητήρα 102 ίππων για συνδυαστική απόδοση 204 ίππων και δυνατότητα αμιγώς ηλεκτρικής λειτουργίας περί τα 50 χλμ.) και μία ήπια υβριδική που θα έρθει κάποια στιγμή μέσα στον κύκλο ζωής του μοντέλου και η οποία θα χρησιμοποιεί το 48V ηλεκτρικό κύκλωμα του αντίστοιχου VW Golf VIII.

Και αμιγώς ηλεκτρικό
Ένα χρόνο μετά το λανσάρισμα, στα μέσα του 2020 δηλαδή, το επερχόμενο νέο SEAT Leon θα διατεθεί και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, η οποία ουσιαστικά θα είναι η ισπανική εκτέλεση της συνταγής VW I.D βασισμένη στην ίδια MEB πλατφόρμα της VW. H σχεδίαση του ηλεκτρικού Leon (είναι προς το παρόν άγνωστο αν θα χρησιμοποιεί το όνομα των συμβατικών εκδόσεων) θα είναι ξεχωριστή και ιδιαίτερη, όπως άλλωστε φαίνεται και από την σχετική ηλεκτρονικά επεξεργασμένη κατασκοπευτική μας φωτογραφία, με αποκλειστικά χρώματα και «κλειστή» μάσκα στο εμπρός μέρος προς χάρη της αεροδυναμικής. Θα είναι και ψηλότερο μιας και οι μπαταρίες θα τοποθετηθούν στο πάτωμα του αυτοκινήτου. Το πιο σημαντικό στοιχείο για την ηλεκτρική έκδοση του SEAT Leon είναι πως αυτή θα έχει αυτονομία άνω των 400 χλμ. και τιμή ίσως και κάτω από 25.000 ευρώ!

Σε συνδυασμό με τη χαμηλότερη γραμμή οροφής, τα σπορτίφ στοιχεία στη σχεδίαση τονίζουν περισσότερο το αυξημένο πλάτος, που αναμένεται να έχει το νέο SEAT Leon.

Mercedes
moto