Νέο Sportage: Διαστημικό σήμερα για να δείχνει φρέσκο και σε 10 χρόνια

Νέο Sportage: Διαστημικό σήμερα για να δείχνει φρέσκο και σε 10 χρόνια

6.986 Επισκέψεις στο άρθρο (23/7/2022)

Πώς μπορεί ένα μοντέλο σήμερα να αντέξει στις γρήγορες σχεδιαστικές τάσεις που έρχονται στο μέλλον; Να τις υιοθετήσει νωρίς.

Σε ζορίζει η σχεδίασή του σήμερα; Και όμως η Kia ξέρει πολύ καλά τι κάνει!

Πως σου φαίνεται το νέο Kia Sportage; Μήπως σε ζορίζει η σχεδίαση; Ειδικά στο πίσω μέρος; Θα το προτιμούσες πιο συμβατικό; Λιγότερο διαστημικό; Να μην «ηλεκτροδείχνει»; Μήπως να το καταπιείς και να το πάρεις ούτως ή άλλως;
 
Πήξαμε στα διαστημικά σχήματα. Και αλήθεια είναι πως επειδή είναι διαστημικά δε σημαίνει πως είναι και ωραία. Τουλάχιστον όχι όλα. Όμως μέχρι τώρα ξέραμε πως αυτά τα σχήματα είναι αποκλειστικά για τα ηλεκτρικά μοντέλα. Που στο κάτω κάτω δεν τα αγοράζουμε, οπότε ποιός νοιάζεται;
 
Όταν όμως η σχεδίαση αυτή έρχεται και στα αυτοκίνητα που θα αγοράσουμε εμείς; Τότε; Το νέο Kia Sportage ίσως είναι το πιο τολμηρό από τα μη-ηλεκτρικά (γιατί και συμβατικό τελείως δεν το λες), με το πίσω μέρος ειδικά να προέρχεται σχεδόν αυτούσιο από το EV6. Σε πολλούς αρέσει, σε αρκετούς όμως, ειδικά το πίσω μέρος, τους είναι αδύνατο να το «καταπιούν». Έλα όμως που πρέπει.
 
Η Kia φυσικά ξέρει τι κάνει. Το πολύ ιδιαίτερο σχήμα του Sportage έχει δύο πολύ βασικά θετικά. Από τη μία φέρνει στα συμβατικά, έναν από τους λόγους που πουλάνε τα ηλεκτρικά. Ναι, μπορεί η διαστημική σχεδίαση να μην είναι για όλους, είναι όμως για πολλούς αρκετή για να διαλέξουν ηλεκτρικό. Γιατί φωνάζει «μέλλον». Φωνάζει «καινούργιο». Φωνάζει «τεχνολογία». Φωνάζει ηλεκτρικό.
 
Για όλους τους άλλους που όλα αυτά όχι μόνο δεν τους συγκινούν, αλλά τα απεχθάνονται, η Kia έχει άλλο λόγο για να σχεδιάσει το Sportage με αυτόν τον τρόπο: το μέλλον.
 
Και όχι το πολύ μακρινό. Σκέψου πως ένα αυτοκίνητο που θα αγοράσεις σήμερα και το κρατήσεις 10 χρόνια, όταν είναι έτοιμο να αλλάξει χέρια, γύρω του θα λανσάρονται αυτοκίνητα που θα δείχνουν ακόμη περισσότερο διαστημικά. Αν η σχεδίαση του Sportage σήμερα ήταν σα να βγήκε από το 2010, το 2030 θα δείχνει αρχαίο. Η Kia βάζει το Sportage στο παιχνίδι της σχεδιαστικής γλώσσας που θα έχουν τα αυτοκίνητα στο προσεχές μέλλον, ώστε να μην ξεχωρίζει σαν τη μύγα μες στο γάλα. Δε φτάνει που δεν θα είναι ηλεκτρικό, ανάμεσα σε τόσα ηλεκτρικά, τουλάχιστον να μην δείχνεις σαν αμαξάς στην Κέρκυρα, όταν το οδηγείς σε δέκα χρόνια.
 
Τι λες λοιπόν; Μήπως είναι ώρα να περιμένουμε και τα συμβατικά μοντέλα να δείχνουν τόσο μελλοντικά όσο και τα ηλεκτρικά; Μήπως είναι ώρα να είμαστε πιο ανοιχτοί στη σχεδίαση; Και τελικά μήπως το νέο Sportage είναι όπως πρέπει να είναι ένα SUV σήμερα; 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center