Νέο SsangYong Musso

5.838 Επισκέψεις στο άρθρο (7/3/2018)

Η SsangYong παρουσίασε στη Γενεύη το νέο της Pick-Up με το οποίο αναβιώνει η ονομασία Musso.

Πάει καιρός από την τελευταία φορά που είδαμε την ονομασία Musso, που στα κορεάτικα σημαίνει ρινόκερος, στη γκάμα της SsangYong, όμως σήμερα η μάρκα την επαναφέρει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης όπου και παρουσίασε το νέο της Pick-Up.

Το νέο ελαφρύ επαγγελματικό μοντέλο της μάρκας βασίζεται στο πάτωμα του νέου Rexton, όντας ουσιαστικά η Pick-Up εκδοχή του. Αισθητικά, παρατηρούμε τον ίδιο ακριβώς πρόβολο με το SUV της SsangYong, ενώ ειδοποιό διαφορά αποτελεί ο ανοιχτός χώρος φόρτωσης στο πίσω μέρος.

Όσον αφορά τα κινητήρια σύνολα κάτω από το καπό του νέου Musso θα εδράζει ως αποκλειστική επιλογή ο turbo diesel κινητήρας χωρητικότητας 2,2 λτ. της μάρκας που αποδίδει 181 άλογα με 420 Nm ροπής. Έπειτα, η κίνηση μεταδίδεται στους τέσσερις, ή στους πίσω τροχούς μέσω είτε ενός μηχανικού, είτε ενός αυτόματου κιβωτίου έξι σχέσεων, ενώ όπως σε όλα τα μοντέλα της κλάσης υπάρχει επιλογή μεταξύ αργών-γρήγορων σχέσων.
 

Μπαίνοντας στην καμπίνα του νέου Musso το σκηνικό είναι γνώριμο, μιας και ο διάκοσμος ακολουθεί τα ίδια αρκιβώς πρότυπα με το Rexton. Αναλυτικότερα, στο εσωτερικό τα βλέμματα τραβά το τριάκτινο τιμόνι, που φιλοξενεί στο κέντρο του το ανανεωμένο λογότυπο της φίρμας, αλλά και η οθόνη αφής 8 ιντσών στο μέσον του ταμπλό, ενώ τα χειριστήρια του συστήματος κλιματισμού, αλλά και άλλων λειτουργιών βρίσκονται κάτω από την οθόνη του συστήματος infotainment, με εντελώς διαφορετική διάταξη από ότι έχουμε δει μέχρι τώρα στους μικρότερους «αδελφούς» XLV και Tivoli. Πέραν αυτού, ο χώρος για τους πίσω επιβάτες έχει μικρύνει μιας οι σχεδιαστές της κορεάτικης φίρμας επιδόθηκαν σε αρκετό κόψε-ράψε προκειμένου το μεγάλο SUV να μετατραπεί σε διπλοκάμπινο Pick-Up. 

Από εκεί και πέρα, οι άνθρωποι της SsangYong ισχυρίζονται πως το νέο Musso μπορεί να κουβαλήσει βάρος μεγαλύτερο του ενός τόνου με την ελκτική του ικανότητα να ορίζεται στους 3,5 τόνους. Επίσης, σύμφωνα πάντα με τη μάρκα στην καρότσα του νέου Pick-Up χωρά μια ευρωπαλέτα.

Τέλος, σημειώνουμε πως το ντεμπούτο του νέου SsangYong Musso στις αγορές της Ευρώπης θα γίνει έως το τέλος του έτους, χωρίς ωστόσο να καθορίζονται περισσότερες λεπτομέρειες.

NEO TRAFIC
moto