Η πρώτη επιλογή στην γκάμα του pick-up είναι η έκδοση Single Motor RWD.

Στην κορυφή βρίσκεται η Τri Motor AWD έκδοση που περιλαμβάνει τρία ηλεκτρικά μοτέρ.

Η γνωστή μεγάλη οθόνη αφής της Τesla δίνει το παρών για μια ακόμη φορά μαζί με δύο σειρές καθισμάτων.

Nέο Tesla Cybertruck

3.164 Επισκέψεις στο άρθρο (22/11/2019)

Με προσιτή για τα δεδομένα του τιμή, εμφάνιση από το μέλλον και ικανότατες επιδόσεις, το pick-up της Tesla είναι έτοιμο να κάνει πάταγο.


To πολυαναμενόμενο pick-up της παρουσίασε η Tesla μετά από μια μακρά περίοδο φημών και εικόνων teaser που είχαν έρθει στο φως της δημοσιότητας. Η αμερικάνική εταιρεία κατάφερε να τραβήξει όλα τα βλέμματα πάνω της, για μια ακόμη φορά, με το νέο Cybertruck, που θα κληθεί να αντλήσει σημαντικό μερίδιο αγοράς σε μια χώρα που η κατηγορία των pick-up σημειώνει πολύ υψηλές πωλήσεις.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά φουτουριστικό αυτοκίνητο που δεν μοιάζει σε τίποτα τόσο με τα μοντέλα που απαρτίζουν την υπόλοιπη γκάμα της Tesla όσο και με τον ανταγωνισμό. Η σχεδίαση του αμαξώματός του χαρακτηρίζεται από μεγάλες και λείες επιφάνειες από τον πρόβολο μέχρι και το πίσω μέρος του με τρεις μπάρες LED (δύο μπροστά στον πρόβολο και στην οροφή και μια πίσω) να λειτουργούν ως φωτιστικά σώματα. Στο πλάι, τα χερούλια είναι κρυμμένα μέσα στις θύρες ενώ οι ζάντες έχουν μοντέρνα σχεδίαση και φυσικά μεγάλο μέγεθος.

Μιλώντας για διαστάσεις, το pick-up μετράται σε 5.885 χιλιοστά μήκος, 2.027 χιλιοστά σε πλάτος και σε1.905 χιλιοστά σε ύψος με την Tesla να κάνει λόγο πως υπάρχουν θέσεις επιβατών για 6 άτομα μέσα στο εσωτερικό. Η καρότσα του μπορεί να μεταφέρει 2.831 λίτρα φορτίου. Στην μόνη φωτογραφία που αποκάλυψε η φίρμα για την καμπίνα, φαίνεται πως η εταιρεία υιοθέτησε πιο μίνιμαλ προσέγγιση ακόμα για τα δικά της στάνταρ. Η γνωστή μεγάλη οθόνη αφής της Τesla δίνει το παρών για μια ακόμη φορά μαζί με δύο σειρές καθισμάτων και ένα φουτουριστικό τιμόνι που πιθανότατα δεν θα το συναντήσουμε στα μοντέλα παραγωγής.

Η πρώτη επιλογή στην γκάμα του pick-up είναι η έκδοση Single Motor RWD που εξοπλίζεται με ένα μόνο ηλεκτρικό μοτέρ που δίνει την δυνατότητα στο μοντέλο να κάνει το 0-96χλμ./ώρα σε 6,5 δευτερόλεπτα με 400+ χιλιόμετρα αυτονομία και τιμή από 39.900 δολάρια. Η δεύτερη αφορά την τετρακίνητη Dual Motor AWD που χρησιμοποιεί δύο ηλεκτρικά μοτέρ με το 0-96χλμ./ώρα να γίνεται τώρα σε 4,5 δευτερόλεπτα, με ηλεκτρική αυτονομία 480+ χιλιομέτρων και τιμή από 49.900 δολάρια. Στην κορυφή βρίσκεται η Τri Motor AWD έκδοση που περιλαμβάνει τρία ηλεκτρικά μοτέρ που δίνουν την δυνατότητα στο μοντέλο να πετύχει τα 96 χλμ./ώρα από στάση σε μόλις 2,9 δεύτερα. Η ηλεκτρική του αυτονομία, σύμφωνα με την Τesla, ξεπερνά τα 800 χιλιόμετρα και η τιμή του αρχίζει από 69.900 δολάρια.

Ο Musk κατά την παρουσίαση του Cybertruck ισχυρίστηκε ότι έχει καλύτερη οδηγική συμπεριφορά ακόμα και από μοντέλα της Porsche ενώ παράλληλα έχει εξαιρετικές δυνατότητες και σε off-road διαδρομές. Σε αντίθεση με τον ανταγωνισμό που έχουν σκαλωτή πλατφόρμα, το Cybertruck βασίζεται χρησιμοποιεί monocoque από ανοξείδωτο ατσάλι.

Το Cybertruck θα μπει σε παραγωγή το 2021.
 

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center