3 φωτογραφίες »

Ψηφιακή εικόνα για το πως θα μπορούσε να μοιάζει το νέο Toyota Aygo.

Nέο Toyota Aygo: Hatchback και crossover... μαζί!

23.574 Επισκέψεις στο άρθρο (3/9/2021)

Η πρώτη πρόταση για το πως θα μοιάζει το νέο Aygo έφτασε και επιβεβαιώνει πως το μίνι της Toyota θα έχει πολλά στοιχεία crossover και θα μείνει πιστό στην βενζίνη.

Η Toyota τράβηξε όλα τα βλέμματα πάνω της τον Μάρτιο του 2021 όταν παρουσίασε επίσημα το νέο Aygo X prologue, το πρωτότυπο πάνω στο οποίο θα βασιστεί η νέα γενιά του δημοφιλούς μίνι αυτοκινήτου πόλης. Το Aygo είναι το μόνο από τα τρία «αδέλφια» (κατασκευάζεται μαζί με το Citroen C1 και Peugeot 108) που θα λάβει αντικαταστάτη από οι γαλλικές εταιρείες δεν θεωρούν πως η ανάπτυξη ενός νέου μίνι αυτοκινήτου θα ήταν αρκετά κερδοφόρα. Από την άλλη πλευρά, η Toyota, όχι απλά εργάζεται πάνω στο ολοκαίνουριο Aygo αλλά φαίνεται πως σκοπεύει να προσφέρει στο μοντέλο αρκετά νέα στοιχεία.

To Aygo X prologue.

To Aygo X prologue.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Με crossover στοιχεία ή ειδική crossover έκδοση
Το Aygo X prologue μοιάζει περισσότερο με crossover, ωστόσο, εάν κρίνουμε από τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες που έχουν διαρρεύσει, το Aygo θα έχει αμάξωμα τύπου hatchback και στη τρίτη του γενιά. Την ίδια στιγμή, οι πληροφορίες αναφέρουν πως, είτε το το Aygo θα φέρει πάνω του αρκετά crossover χαρακτηριστικά, είτε θα γίνει διαθέσιμη και μια ξεχωριστή crossover έκδοση, ώστε ο οδηγός να μπορεί να κινηθεί και εκτός δρόμου χωρίς πρόβλημα.

Η συνταγή για να μετατραπεί το Aygo σε crossover είναι απλή. Το αυτοκίνητο θα μπορούσε να λάβει πλαστικά προστατευτικά σε όλο το αμάξωμα, μεγαλύτερες ζάντες, πιο περιπετειώδεις προφυλακτήρες αλλά και μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος. Δεν είναι τυχαίο πως το νέο Aygo θα βασιστεί στην πλατφόρμα GA-B, που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο της αρχιτεκτονικής TNGA. Τα νέα Toyota Yaris και Yaris Cross βασίζονται στο ίδιο δάπεδο.

Πιστό στην βενζίνη, θα αργήσει η υβριδική έκδοση
Όσον αφορά στο κινητήριο σύνολο, ο εκπρόσωπος της Toyota στην μίνι κατηγορία φαίνεται πως θα επιμείνει στην βενζίνη, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, χωρίς να έχει στην γκάμα του κάποιο ηλεκτρικό σύνολο. Όπως όλα δείχνουν, θα προσφέρεται με τον ατμοσφαιρικό κινητήρα της τωρινής γενιάς σε αναβαθμισμένη έκδοση αλλά και μια νέα υβριδική έκδοση στα πρότυπα του νέου Yaris. Για diesel ούτε λόγος, καθώς οι κινητήρες πετρελαίου βρίσκονται εδώ και χρόνια εκτός συζήτησης στα μοντέλα της Toyota.

Πότε θα το δούμε
To νέο Aygo θα σχεδιαστεί εξ ολοκλήρου στα γραφεία της Toyota στο Βέλγιο, θα κατασκευαστεί στην Τσεχία και θα αποκαλυφθεί στα τέλη του 2021 ή στις αρχές του 2022. Με τα Peugeot 108 και Citroen C1 να μην λαμβάνουν κάποιο διάδοχο, η ιαπωνική μάρκα θα αναλάβει τον πλήρη έλεγχο του εργοστασίου του Kolín. Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
test center