12 φωτογραφίες »

Νέο Toyota Land Cruiser: Ελαφρύτερο, με V6 μοτέρ και GR Sport έκδοση

8.661 Επισκέψεις στο άρθρο (10/6/2021)

Πρεμιέρα έκανε το ολοκαίνουργιο Toyota Land Cruiser, το οποίο έρχεται με νέο σχέδιο, μικρότερο βάρος, V6 κινητήρες και GR Sport έκδοση!

Το Toyota Land Cruiser γιορτάζει τα 70 χρόνια παρουσίας του με πάνω από 10 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως και έτσι η ιαπωνική μάρκα θέλησε να συνδυάσει την επέτειο αυτή με την επίσημη παγκόσμια πρεμιέρα της νέας γενιάς του θηριώδους SUV.


Το λανσάρισμα του νέου Land Cruiser θα γίνει εντός του καλοκαιριού.

Το λανσάρισμα του νέου Land Cruiser θα γίνει εντός του καλοκαιριού.

 
Αποτελώντας ένα ολοκαίνουργιο SUV από τις ρίζες του, το νέο Land Cruiser βασίζεται στην πλατφόρμα GA-F ένα ακόμα παράγωγο της αρχιτεκτονικής Toyota New Global Architecture (TNGA). Μεταξύ άλλων αυτό σημαίνει ένα ελαφρύτερο πλαίσιο που είναι επίσης πιο άκαμπτο και ένα όχημα του οποίου το κέντρο βάρους έχει μετακινηθεί πιο κοντά στο έδαφος και το συνολικό βάρος μειώνεται κατά 200 κιλά.
 
Το συνολικό μήκος, πλάτος και μεταξόνιο του μοντέλου, καθώς και η γωνία προσέγγισης και διαφυγής είναι ίδια με την προηγούμενη γενιά. Το μοντέλο είχε μήκος 4.990 χιλιοστά, πλάτος 1.980 χιλιοστά, μεταξόνιο 2.850 χιλιοστά και είχε γωνία προσέγγισης 32 μοιρών και γωνία διαφυγής 24 μοιρών.

To GR Sport μοντέλο.

To GR Sport μοντέλο.

 
Παίρνοντας στο κομμάτι των μηχανικών συνόλων, το νέο Land Cruiser θα μπορεί να εξοπλιστεί με δύο επιλογές twin-turbo V6 μοτέρ. Η πρώτη επιλογή θα είναι ένας βενζινοκινητήρας 3,5 λίτρων (πιθανότατα 415 ίππους και 650 Νm ροπής), ενώ θα υπάρχει και ένα 3,3 λίτρων ντίζελ μοτέρ (309 ίππους και 700 Nm ροπής). Μέσω αυτών των επιλογών η μάρκα λέει ότι επιδιώκει να μειώσει τις εκπομπές CO2 κατά 10% ετησίως σε σύγκριση με το εξερχόμενο μοντέλο. Σε αυτήν την αποστολή, θα πάρει βοήθεια από το 10-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο που συνεργάζεται και με τους δύο κινητήρες αλλά και από το μειωμένο συνολικό βάρος.
 
Αυτοί που επιθυμούν πιο extreme καταστάσεις θα έχουν στη διάθεσή τους και μία GR Sport έκδοση. H Toyota επιβεβαίωσε την ύπαρξη του μοντέλου, δημοσίευσε και κάποιες εικόνες, όμως δεν έγινε περισσότερο αποκαλυπτική. Το εν λόγω μοντέλο θα αποκαλυφθεί αργότερα φέτος.      
 
Το νέο Land Cruiser διαθέτει επίσης νέο σχεδιασμό συνοδευόμενο από LED φωτιστικά σώματα. Οι τετραγωνισμένες καμάρες των τροχών, ακολουθούν το μυώδες καπό με τα δύο μεγάλα εξογκώματα διαμορφώνοντας την εικόνα του ιαπωνικού SUV ακόμα πιο στιβαρή.
 
Το εσωτερικό χαρακτηρίζεται από μία μεγάλη οθόνης αφής, ωστόσο τα μπουτόν εξακολουθούν να αφθονούν, μια απόφαση που λέει η Toyota λήφθηκε για να διατηρεί τα πράγματα διαισθητικά και εύκολα προσβάσιμα σε εκτός δρόμου καταστάσεις. Φυσικά δεν απουσιάζουν χαρακτηριστικά πολυτέλειας όπως ένας επαγωγικός φορτιστής για το κινητό, τηλέφωνο, τα θερμαινόμενα και αεριζόμενα καθίσματα και ένα σύστημα ήχου JBL. Παρών είναι και η σουίτα συστημάτων ασφαλείας Toyota Safety Sense.
 
Ολοκληρώνοντας με την τεχνολογία το νέο Land Cruiser εξοπλίζεται με το ηλεκτρονικό σύστημα δυναμικής ανάρτησης E-KDSS, που βοηθά στην βέλτιστη άρθρωση των τροχών, διατηρώντας τα ελαστικά σε επαφή με το έδαφος σε ανώμαλο έδαφος και βελτιώνοντας τα κρατήματα στο δρόμο. Παράλληλα το νέο Land Cruiser είναι επίσης το πρώτο Toyota που υιοθετεί ένα Multi-Terrain Monitor που δείχνει στον οδηγό την πραγματική εικόνα του εδάφους γύρο από το όχημα και τη θέση των τροχών. Το σύστημα Multi-Terrain Select κρίνει αυτόματα την ποιότητα της επιφάνειας οδήγησης και υιοθετεί τον πιο κατάλληλο τρόπο οδήγησης.
 
Το λανσάρισμα του νέου Land Cruiser θα γίνει εντός του καλοκαιριού.
 

NEO TRAFIC
moto