To VW Atlas Cross Sport R.

Νέο VW Atlas Cross Sport R

4.840 Επισκέψεις στο άρθρο (21/11/2019)

Αυτό είναι το αγωνιστικό όχημα με το οποίο θα πάρει μέρος η Volkswagen στον αγώνα Baja 1000.


Με ένα ειδικά τροποποιημένο αγωνιστικό off-road όχημα με ονομασία Atlas Cross Sport R θα αγωνιστεί η Volkswagen στον επόμενο αγώνα Baja 1000 στην κατηγορία Class 7 Open Production Limited.

Το πρωτότυπο αυτοκίνητο που παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Αντζελες αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τον οδηγό της VW, κ. Tanner Foust και τον βετεράνο οδηγό τέτοιων αγώνων Rhys Millen. H ισχύς του πηγάζει από έναν 4κύλινδρο 2λιτρο κινητήρα που μπορεί να αποδώσει 600 άλογα αλλά είναι προγραμματισμένος να «βγάζει» 480 άλογα για καλύτερη ισορροπία και αξιοπιστία. Αξίζει να σημειώσουμε πως ο κινητήρας αυτός αναπτύχθηκε αρχικά για τα αγωνιστικά προγράμματα για τα πρωταθλήματα WRC και Rallycross.

H VW θέλει τα επόμενα χρόνια να μειώσει σημαντικά τους ρύπους που «εκπέμπει» σαν εταιρεία από τα εργοστάσια μέχρι και τα μοντέλα της. Η συμμετοχή της στον αγώνα αυτό δεν βρίσκεται προς αυτή την κατεύθυνση αφού το Atlas Cross Sport R χρειάζεται δεκάδες λίτρα καυσίμου για να κινηθεί. Για να μετριάσει την επιβάρυνση του περιβάλλοντος η VW έχει ανακοινώσει πως θα φυτέψει περισσότερα από 1.000 δέντρα.

Ο Tanner Foust που θα αγωνιστεί στην διοργάνωση δήλωσε: «Ξέρω για τι πράγματα είναι ικανό το αυτοκίνητο. Έχει λίγο DNA από Beetle και δεν μπορώ να περιμένω την στιγμή που θα βρεθώ πίσω από το τιμόνι.»
 

Toyota
moto