• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Το concept είναι πλήρως αυτόνομο.

Το σύστημα Active Brake Assist είναι ικανό να εντοπίζει πεζούς και δικυκλιστές πίσω από κτήρια.

Σε περίπτωση που ο οδηγός δεν αντιδράσει, τότε ενεργοποιείται το αυτόματο φρενάρισμα.

Νέο concept της Mercedes

Διαβάστηκε από 2037 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 21/5/2019
 

H Μercedes είναι από τις εταιρείες που πρωτοπορούν στον τομέα της οδικής ασφάλειας. Με αυτό το concept δίνει μια πρώτη γεύση για τα συστήματα που θα δούμε στα μελλοντικά μοντέλα της μάρκας.

Το νέο της concept κάτω από το όνομα Experimental Safety Vehicle παρουσίασε η Mercedes λίγους μήνες πριν κάνει το ντεμπούτο του μπροστά στα μάτια του κοινού στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης αυτόν τον Σεπτέμβριο.

Το αυτοκίνητο βασίζεται πάνω στην τελευταίας γενιάς GLE και σκοπός του είναι να δώσει μια πρώτη γεύση στο κοινό για τα υπερσύγχρονα συστήματα τεχνολογίας ασφαλείας που με τα οποία θα εξοπλίζονται με μελλοντικά μοντέλα ευρείας παραγωγής του γερμανικού κολοσσού.
 
Το concept είναι πλήρως αυτόνομο και έχει την δυνατότητα να «μαζεύει» το τιμόνι και τα πεντάλ με σκοπό να μειώνεται η πιθανότητα τραυματισμού των επιβατών σε περίπτωση ατυχήματος. Επίσης, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια των παιδιών καθώς με ένα νέο σύστημα με την ονομασία Pre-Safe Child, οι ζώνες του παιδικών καθισμάτων γίνονται πιο σφικτές αυτόματα σε περίπτωση που το αυτοκίνητο αντιληφθεί πως επίκειται σύγκρουση.

Ακόμα, το σύστημα Active Brake Assist είναι ικανό να εντοπίζει πεζούς και δικυκλιστές πίσω από κτήρια πριν αυτοί εμφανιστούν στο οπτικό πεδίο του οδηγού και σε περίπτωση κινδύνου, προειδοποιεί τον οδηγό μέσω ήχου και εικόνας. Σε περίπτωση που ο οδηγός δεν αντιδράσει, τότε ενεργοποιείται το αυτόματο φρενάρισμα. Το ίδιο συμβαίνει σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση το σύστημα αντιληφθεί πως το αυτοκίνητο είναι σε πορεία σύγκρουσης με άλλο όχημα ή δικυκλιστή.

Τέλος, το αυτοκίνητο εξοπλίζεται με ένα σύστημα που επιτρέπει στην γρίλια του να εμφανίζει μια σειρά από μηνύματα προς τους πεζούς για την επικείμενη πορεία του ενώ η Mercedes ισχυρίζεται ότι σε περίπτωση ατυχήματος, θέλει να ενεργοποιείται αυτόματα ένα ρομπότ στο πίσω μέρος που θα δρα σαν προειδοποιητικό στους άλλους οδηγούς.

Tags: MERCEDES